Katar’dan acil uluslararası eylem çağrısı!

Katar’dan acil uluslararası eylem çağrısı!
Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik gerçekleştirdiği saldırıları sert bir dille kınadı. Bakanlık, bu saldırıların sivil halkı hedef aldığını ve uluslararası insancıl hukuka aykırı olduğunu belirtti.

Katar Dışişleri Bakanlığı, İsrail'in Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine düzenlediği saldırıları kesin bir dille kınarken, uluslararası topluma İsrail'in bu saldırılarını durdurma ve sivillere tam koruma sağlama çağrısında bulundu. Özellikle, İsrail'in Refah'a yönelik saldırılarının sivil yaşamı ciddi şekilde etkilediği ve uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği vurgulandı.

68.jpg

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) da benzer bir şekilde İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarını kınayarak, Refah kentine genişletmesini sert bir dille eleştirdi. Ayrıca, İİT, İsrail'in Uluslararası Adalet Divanı'nın kararlarını açıkça ihlal ettiğini ve ateşkes sağlanmasına yönelik BM çabalarını reddettiğini belirtti.

Her iki açıklamada da İsrail'in Refah'ı işgal etme tehdidi konusunda endişeler dile getirildi ve bu durumun bölgede ciddi bir insani krize neden olabileceği uyarısı yapıldı. Uluslararası topluma, İsrail'in askeri saldırganlığını durdurması ve Filistin halkına koruma sağlamak için harekete geçme çağrısı yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar