İmamoğlu'ndan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a cevap: İddianame yazar gibi konuştu

İmamoğlu'ndan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a cevap: İddianame yazar gibi konuştu
Ekrem İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanlığı'nda çekildiği iddia edilen para sayma görüntüleriyle alakalı Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un yapmış olduğu açıklamalarına sert tepki gösterdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma başlattığı CHP’deki “para sayma” olayıyla ilgili açıklamalarda bulunan İmamoğlu, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un dün yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Tunç şu ifadeleri kullanmıştı:

“Savcılık bu paraların kaynağını elbette soracaktır. Çünkü kamuoyunda büyük bir tepki ortaya çıktı. Bir il binasının bu şekilde satışının nasıl söz konusu olabildiğini elbette Cumhuriyet savcılığı bu tereddütleri ortadan kaldıracak bir soruşturma gerçekleştirecektir.”

İmamoğlu, Bakan Tunç’un sözleri için şunları söyledi:

"ADALET BAKANI İDDİANAME YAZAR GİBİ KONUŞTU"

"Bir konu vardır, sorarsınız. Böyle bir yaftalamak, karalamak üzerine saldırı. 'Bir şey bulduk Ekrem'e nasıl zarar veririz?' diye girişim yapıldı. Ekrem İmamoğlu ile İBB ile bir ilgisi yok. Tabii bir iş öyle olmaması gerekirdi. Anlatılana göre o gün yapılan tapu işlemi var. İşlemde verilen kapora süreci var. Orası bir hukukçunun ofisi. Hukukçunun bunu servis etmesi meselesi var. Adalet Bakanı çıktı, iddianame yazar gibi konuştu. Bu işlerde en son Adalet Bakanı konuşur. Birkaç saat ara vermeden sağolsun iddianameyi yazdı. Orada tapu işlemi öncesi bir olay var. Usül açısından hatalı, eksik. Günün sonunda ben şurasındayım meselenin topyekün saldırı düzeni içerisinde Ekrem İmamoğlu'na bir leke sıçratalım. İl başkanı da süreci yeni öğrendi. Muhtemelen bu burada bitmez. Bir leke atıyorlar. Bizim hakkımızda dava açıldı, bekliyor duruyoruz. İstinafta yatıyor, bakalım hayırlısı."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar