Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı: Sakın bu mesaja tıklamayın!

Dolandırıcıların yeni yöntemi ortaya çıktı: Sakın bu mesaja tıklamayın!
Telefon mesajlarıyla vatandaşları hedef alan dolandırıcıların yeni bir yöntemi ortaya çıktı. Dolandırıcılar şimdi de 31 Mart yerel seçimlerini bir fırsata çevirdi.

Dolandırıcılar, internet kullanıcılarının parola, kredi kartı ile banka hesapları gibi bazı kişisel bilgilerini ele geçirebilmek için çeşitli yollara başvuruyor. 'Oltalama' da internetin ilk yıllarından beri olan ve günümüzde hala yaygın bir şekilde kullanılan bu dolandırıcılık yöntemlerinden biri. Oltalama yapılırken, kurum, kuruluş ya da bazı kişilerin bilgileri, internet siteleri taklit edilerek; güncel, acil, önemli ya da olumsuz duyguları uyandıran ifadelerin bulunduğu kısa mesajlar ve e-postlar kullanılıyor.

SEÇİMLERİ FIRSAT BİLDİLER

Son olarak ise 31 Mart yerel seçimlerini fırsat olarak gören dolandırıcılar vatandaşlara "Sayın seçmen, oy kullanacağınız sandık değişmiştir. Yeni sandık numaranızı öğrenmek için aşağıdaki linki tıklayınız." diye bir mesaj gönderdi.

ekran-goruntusu-2024-03-13-171843-r0wo.png

Sosyal medyadan bir uyarı mesajı ile paylaşılan sms görüntüsünde bir vatandaşın 75 bin lira dolandırıldığı iddia etti.

Dolandırıcıların, dikkat çekebilmek adına, 31 Mart 2024'te gerçekleşecek olan yerel seçimleri konu edinirken mesajın inandırıcı olmasın için de, verdikleri internet sayfası linkinin "www.ysksandik2024.com" diye ayarlandığı görüldü. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) resmi internet sayfalarıyla alakası olmayan bu link için dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar