İmamoğlu, hakkındaki hapis istemine ilişkin açıklamada bulundu

İmamoğlu, hakkındaki hapis istemine ilişkin açıklamada bulundu
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu için 31 Mart yerel seçimlerinin ardından YSK hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. Açıklamaları nedeniyle hakkında hapis istenen İmamoğlu, 'Bu siyaseten bana hiçbir zarar vermez ama ülkeye verir' yorumunda bulundu.

İMAMOĞLU, HAPİS İSTEMİ HAKKINDA KONUŞTU!

Olaylı geçen 31 Mart yerel seçimlerindeki başarısı ile İstanbul''daki 25 yıllık AKP iktidarına son veren Ekrem İmamoğlu, hakkındaki hapis istemiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Olaylı seçimin ardından YSK''ya yönelik çeşitli açıklamalar yapan İmamoğlu, kurumun sergilediği taraflı tutuma tepki göstermişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Bağcılar’da görev yapan 21 muhtarla sahurda buluştu. İmamoğlu, ilçedeki bir işletmede buluştuğu muhtarlarla tek tek tanıştı ve onlardan gelen talepleri dinledi. Burada muhtarlarla sohbet ettiği görülen İmamoğlu, yaşanan son gelişmelere ilişkin de açıklamalarda bulundu.

İBB Başkanı İmamoğlu''nun açıklamalarından satırbaşları şöyle:

''''BUNUN BANA ZARARI YOK''''

Bana 4 yıl 1 ay hapis cezası verilmesi hakkında savcı mütalaasını verdi, mahkemesi görülecek. Neymiş, ben YSK''ye hakaret etmişim. Olay şudur. Benim Avrupa Konseyi''ndeki bir konuşmamın eleştiren bir bakan bana konuşmasında ''ahmak'' demiştir. Ben de kendisine iadeyi cevapla karşılığını ona sundum. ''Siz seçimi iptal ettiniz ahmak sizsiniz'' anlamında. Bunu ben bakana söyledim ama YSK''ye böyle bir şeyde bulunmadım. Bunun ifadesini verdim ama ona rağmen savcı böyle bir mütalaada bulundu. Yani hala yaşadığımız bu olumsuzluklardan ders çıkarmayan insanlar var bu ülkede. Bunun bana siyaseten hiçbir zararı yok ama bu ülkeye zararı var. Bizim toplumumuz vicdanlıdır. Mağduru görür, mağdura katkı sunmak, destek olmak ister. Umarım bu yanlıştan dönecek. Her Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı gibi ben de bu ülkede hukukun ve adaletin üstünlüğüyle bu mahkemenin doğru kararı vereceğine inanıyorum, inanmak istiyorum

''''EĞİTİM OLMAZSA HER 10 SENEDE SEÇİMLER İPTAL EDİLİR''''

Bağcılar''da an itibariyle hemen hemen durmuş, yarım, eksik, başlamamış işimiz kalmadı. İlçede açtığımız ve açacağımız kreşler bulunuyor. İstanbul genelindeki ‘Yuvamız İstanbul’ kreşlerinin sayısını 100’e çıkarmayı hedefliyoruz. Bu milletin evlatlarını 3-4 yaşından itibaren eğitemezsek her 10 senede bir bu ülkede seçimler iptal edilir. Cahillik, eğitim almamak, bu ülkede yeni nesle yapacağımız en büyük ihanettir. Onun için en baş meseledir çocukların mutluluğu, annelerin mutluluğu. Bunu da beraber yapıyoruz sizlerle.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar