İlişki uzmanları uzun ilişkilerin sırrını açıkladı: Kış aylarında 'Uyku Boşanması' yapın!

İlişki uzmanları uzun ilişkilerin sırrını açıkladı: Kış aylarında 'Uyku Boşanması' yapın!
İlişki uzmanları uzun bir ilişkiye sahip olmanın sırrını açıkladı. Uzmanlar çiftlerin özellikle kış aylarında 'Uyku Boşanması' yapması gerektiğini belirtti.

Gecelerin uzadığı kış aylarında, partnerinizle birlikte uzun bir uykuya dalmak cazip gelebilir, ancak herkes için aynı yatakta uyumak her zaman ideal olmayabilir.

YouGov anketlerine göre, uzun süreli ilişkilerde olan Amerikalı yetişkinlerin yaklaşık yüzde 16'sı, partnerinden farklı yataklarda veya odalarda uyumayı tercih ettiğini belirtiyor. Bu durum, "uyku boşanması" olarak adlandırılmıştır ve bir ilişkinin çatışması olarak algılanabilir.

Uyku uzmanı Kora Habinakova, partneriyle aynı yatakta uyumanın huzursuz bir gece uykusuna neden olabileceğini belirtiyor ve kış aylarında uyku kalitesinin daha da önemli olduğunu vurguluyor. Özellikle Şubat 2023'te Frontiers dergisinde yayınlanan bir çalışma, insanların kış aylarında daha fazla uyuma eğiliminde olduklarını ve onarıcı REM uykusunda daha uzun süre geçirdiklerini ortaya koydu.

cift-uyumak.jpg

Habinakova, gün ışığı saatlerindeki değişiklikler ve melatonin üretiminin artmasıyla birlikte kışın uykuya daha yatkın hissettiğimizi söylüyor. Bu nedenle, ayrı yatmak, daha iyi bir uyku rutini oluşturarak ilişkiye yardımcı olabilir.

Uyku eksikliğinin mevsimsel duygu durumu bozukluğu semptomlarını şiddetlendirebileceğini ve ilişkiyi olumsuz etkileyebileceğini belirten Habinakova, "Sürekli olarak zayıf bir uyku düzeni sinirlilik, ruh hali değişimleri ve iletişim problemlerine neden olabilir ve bunlar ilişkiyi zorlayabilir" diyor.

cift-uyumak-2.jpg

Uyku uzmanı Michael Breus, uyku boşanmasının her zaman ortak bir uyku düzenine son vermek anlamına gelmediğini, çiftlerin birlikte uyumak istemeleri durumunda bile ayrı yatakların veya odalardaki yatak seçeneklerinin düşünülebileceğini belirtiyor. Breus, ilişkinin gücünün aynı yatakta uyumaktan etkilenmeyeceğini ifade ediyor.

Eğer aynı yatakta uyumak istiyorsanız, daha büyük bir yatak seçmek, horlama sorunlarına çözüm bulmak, farklı uyku pozisyonlarını denemek, iletişim kurmak ve odanızı daha uyku dostu hale getirmek gibi basit yöntemlerle uyku kalitesini artırabilirsiniz.

Unutulmaması gereken bir diğer önemli nokta da, her çiftin bireysel tercihlerine ve ihtiyaçlarına göre uyku düzenini şekillendirmesi gerektiğidir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar