İlginç bir adım attı! Soylu'nun Ali Yerlikaya'ya karşı yaptığı planı Erdoğan nasıl engelledi

İlginç bir adım attı! Soylu'nun Ali Yerlikaya'ya karşı yaptığı planı Erdoğan nasıl engelledi
İçişleri Bakanlığı görevini 7 yıl boyunca yürüten Süleyman Soylu, koltuğunu Erdoğan'ın kararıyla Ali Yerlikaya'ya devrederken, Soylu'nun Yerlikaya hakkında bir dosya hazırlattığı iddia edildi.

Uzun süredir İstanbul Valisi görevini yürüten Yerlikaya, görevi Soylu'dan resmen devraldı. Devir teslimin ardından, Yerlikaya'nın göreve gelmesi ve sonrasında yaşananlar da merak konusu oldu.

T24 yazarı Tolga Şardan, Soylu'nun Yerlikaya hakkında bir dosya hazırlattığını iddia etti.

Şardan, Soylu'nun kabine açıklanana kadar bakanlık umudunu koruduğunu; Yerlikaya'nın isminin gündeme gelmesi üzerine ise Ankara ve İstanbul istihbarat birimlerine 'iltisak' dosyası hazırlattığını öne sürdü.

Şardan'ın yazısının ilgili kısmı şöyle:

Şimdi, birden fazla kaynaktan doğrulattığım, henüz dumanı üzerinde tüten önemli bir gelişmeyi okurla paylaşıyorum. Seçimin hemen ardından doğal olarak kabinede görev alacak bakanların isimleri kamuoyuna yansımaya başladı. Bu isimlerden birisi de İstanbul Valisi Ali Yerlikaya idi.

Kulislere yansıyan bilgilere göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile yaptığı görüşmede Soylu'nun durumu da gündeme geldi. Bahçeli'nin Soylu'nun göreve devam etmesinden memnuniyet duyacağı biliniyor. Ancak Erdoğan, ittifak ortağının Soylu beklentisine bu kez uymadı.

Yerlikaya'nın bizzat Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından listeye alınması, Soylu ve ekibini huzursuz etti. Yine kulislere göre bu gelişmeler üzerine, Soylu ve ekibi ilginç bir adım attı.

İddiaya göre, emniyet istihbarat birimi üzerinden Yerlikaya hakkında özel bir dosya hazırlandı. Aynı zamanda soruşturma hazırlığı dosyasıydı bu. İşin içinde Ankara ve İstanbul'daki istihbarat birimleri vardı. Konusu ise Soylu ve ekibinin kullanmayı çok sevdiği "iltisak" üzerineydi.

Ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın durumdan haberdar olduğu ve Soylu'ya müdahale edildiği konuşuluyor. Soylu'nun bakanlık atamasındaki rakibi için gerçekleştirmeye çalıştığı "hareket"in geri teptiği belirtiliyor. Dar zamanda yaşananlar, siyaset koridorlarının kayıtlarına girdi.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar