İletişim Başkanlığı'ndan 'Van saldırı' paylaşımına yalanlama

İletişim Başkanlığı'ndan 'Van saldırı' paylaşımına yalanlama
İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sosyal medya platformunda "Van saldırı" ve "Edremit saldırısı" etiketleriyle yapılan paylaşımları yalanladı.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan açıklamada, bot hesapların kullanılarak kamuoyunda infial yaratma amaçlı manipülatif çalışmaların olduğuna dikkat çekildi. Söz konusu etiketlerle ilgili herhangi bir olay veya gelişme olmadığı vurgulandı.

Van Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı incelemeler sonucunda ise paylaşımların gerçeği yansıtmadığı belirlendi. 9 Ocak 2024 tarihinde saat 21.30 sularında sosyal medya platformunda gündeme gelen "Edremit Saldırısı" ve "Van Saldırısı" etiketlerinin, bot hesaplar tarafından anlamsız içeriklerle oluşturulduğu ve herhangi bir saldırı durumunun yaşanmadığı tespit edildi.

Van Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, söz konusu etiketlerin anlamsız kelimelerle oluşturulan paylaşımlar olduğu ve bu durumun bilgisayar programları tarafından yönetilen sosyal medya hesapları tarafından üretildiği belirtildi. Yetkililer, konuyla ilgili adli sürecin başlatıldığını ifade etti.

Bu gelişmelerle birlikte, kamuoyunu yanıltma amaçlı yapılan manipülatif paylaşımlara karşı duyarlı olunması ve sosyal medya üzerinden yapılan bilgi paylaşımlarının doğruluğunun teyit edilmesi gerektiği vurgulandı. Söz konusu etiketlerle ilgili gündem oluşturulmaya çalışıldığı, ancak gerçekte herhangi bir saldırı olayının yaşanmadığı belirtilerek, vatandaşların dikkatli olması önemle vurgulandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar