İlber Ortaylı mikrofonun açık olduğunu unutup pot kırdı! Aman Celal Şengör duymasın

İlber Ortaylı mikrofonun açık olduğunu unutup pot kırdı! Aman Celal Şengör duymasın
İlber Ortaylı ve Celal Şengör, tv100'de yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. Programda Ortaylı'nın mikrofonun açık olduğunu unutarak, Naci Görür hakkında 'Bizim Celal'den daha iyidir o' dediği anlar sosyal medyada çok konuşuldu.

Türkiye''nin en önemli tarihçilerinden biri olarak gösterilen Prof. Dr. İlber Ortaylı ile dünyanın sayılı jeologları arasında kabul edilen Prof. Dr. Celal Şengör, yaşanan deprem felaketlerinin ardından gündemi değerlendirmek ve muhtemel bir İstanbul depremi hakkında değerlendirmelerde bulunmak üzere, tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk oldu. 

İkilinin arasında yıllardır süren dostluk bilinirken, birbirleri için yaptıkları şaka dolu göndermelere bir yenisi daha eklendi. Şengör''ün stüdyoda olmayışından yararlanan Ortaylı, mikrofonunun açık olduğunu unutarak büyük bir pot kırdı. Ortaylı, Prof. Dr. Naci Görür''ü kastederek, "Bizim Celal''den daha iyidir o" ifadelerini kullandı. 

Söz konusu anlar ekran başındaki izleyicileri güldürürken, program sırasında Celal Şengör, Türkiye''deki afet yönetimi üzerine çok sert ifadeler kullandı. 

"TÜRKİYE''NİN AFGANİSTANDAN FARKI YOK"

Yöneticilerin, deprem konusundaki ciddiyetsizliğinden ve cehaletinden bahseden Şengör, durumun vahametinin yalnızca bununla sınırlı kalmadığının altını çizerek, vatandaşların da deprem konusunda son derece cahil olduğunu vurguladı. Son yıllarda yaşanan depremlerin, başka ülkelerin müdahalesi ile yaşandığına yönelik komplo teorileri için "deli saçması" ifadelerini kullanan Şengör, böyle bir olayın mümkün olmadığını. Konu hakkında yorum yapanların, depremler hakkında en ufak bilgisi olmadığını söyledi. 




 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar