İlber Ortaylı ve Celal Şengör'den tv100'de deprem zirvesi!

İlber Ortaylı ve Celal Şengör'den tv100'de deprem zirvesi!
Türkiye'nin haftalardır bir numaralı gündem maddesi olan deprem sorunu üzerine son durumu değerlendirmek için Prof. Dr. Celal Şengör ve Prof. Dr. İlber Ortaylı, tv100 ekranlarında yayınlanan Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına konuk olacak. Bu akşam 20.00'de yayınlanacak program tüm Türkiye'yi ekrana kilitleyecek.

6 Şubat''ta Kahramanmaraş''ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 40 binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybederken, 11 şehirde yüz binlerce yapı enkaza dönmüş ya da acil yıkım kararı alınarak kullanılamayacak hale gelmişti. Cumhuriyet tarihinin en büyük can kaybının yaşandığı faciaların ardından Türkiye''de haftalardır bir numaralı gündem maddesi deprem sorunu olmaya devam ediyor. 

Bölgede yaşanan on bin artçı sarsıntının ardından deprem paniği ve korkusu her an kendini hatırlatırken, yer bilimleri alanında dünyanın sayılı profesörleri arasında gösteriler jeolog Prof. Dr. Celal Şengör ve Türkiye ve anadolu coğrafyasında depremlerin tarihi geçmişi hakkında derin bilgilere sahip olan tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı tv100 ekranlarında Candan Tolga Işık''ın sorularını yanıtlamak için bir araya gelecek. 

BEKLENEN İSTANBUL DEPREMİ KONUŞULACAK

Geçtiğimiz haftalarda yine Şengör''ün Candaş Tolga Işık ile Az Önce Konuştum programına çıkması reyting rekorları kırmış ve tüm Türkiye, deprem hakkındaki en ayrıntılı bilgileri Şengör''ün ağzından detaylıca dinlemişti. 

Yakın tarihte yaşanması muhtemel bir İstanbul depremi için de hayati uyarılarda bulunan Şengör, yetkililerin yapması gerekenlerin detaylarını da bu akşam izleyicilre ile paylaşacak. 

Az Önce Konuştum bu akşam 20:00''de tv100''de.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar