İktidar değişirse dolarda düşüş olur mu? Tunç Şatıroğlu çok net açıkladı

İktidar değişirse dolarda düşüş olur mu? Tunç Şatıroğlu çok net açıkladı
Ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, seçimden sonra dolarda olacaklarla ilgili uyarılarda bulundu. Şatıroğlu, iktidar değişirse gelecek beş altı ay içinde dolar tekrardan tek haneye düşer mi? sorusuna açıklık getirdi.

ALİ AYDIN-GÜNBOYU

14 Mayıs tarihinde yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri için geri sayım başlarken, ekonomideki gidişatın seçimlerden sonra nasıl olacağı da merak konusu oldu. 

Pena Youtube kanalına konuşan ünlü ekonomist Tunç Şatıroğlu, "İktidar değişirse gelecek beş altı ay içinde dolar tekrardan tek haneye düşer mi?" sorusuna, "Hayır düşmez hiç öyle bir şey olmasını beklemiyorum. Tek haneye düşmesi demek zaten %50 düşmesi anlamına geliyor ki böyle bir şeyin olmasını düşünmüyorum" dedi.

GİDİŞAT KÖTÜ!

Daha önce de dolar kuru ile ilgili uyarılarda bulunan Şatıroğlu, dolar rezervinin halen eksi 52 milyar dolar olması gerçeğinin üstünün örtüldüğünü savundu.

Tunç Şatıroğlu dolar kuru için ise, "Gidişat kötü. Dolarınızı alın oturun değerlendirmesinde bulundu.

Şatıroğlu, “Ekonomi yönetimi TCMB rezervlerinden bahsederken hep brüt rezervi konuşuyor. Swap hariç net rezervin şirketler tarafından bozdurulan milyarlarca dolara rağmen halen daha eksi 52 Milyar dolar olması gerçeğinin üstü örtülmeye çalışılıyor. Gidişat kötü. Dolarınızı alın oturun" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar