Şanlıurfa'da skandal görüntüler: Zihinsel engelli çocuğa gelinlik giydirdiler!

Şanlıurfa'da skandal görüntüler: Zihinsel engelli çocuğa gelinlik giydirdiler!
Şanlıurfa'da zihinsel engelli olduğu belirlenen bir erkek çocuğuna gelinlik giydirildiği iddiasıyla paylaşılan video sosyal medyayı salladı. Konuya ilişkin harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü'nden açıklama geldi.

MEHMET AKİF ERDEM / GÜNBOYU

TikTok platformunda bir kullanıcı tarafından paylaşılan skandal görüntüler, izleyenleri şoke etti. Gelinlik giydirilerek videoya alındığı iddia edilen ve zihinsel engelli olduğu belirlenen çocuğun görüntüleri sosyal medyada büyük tepki topladı. Skandal görüntüler üzerine harekete geçen Şanlıurfa İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, videodaki çocuğun 23 yaşındaki M.T. olduğu öğrenildi. Konuya ilişkin Emniyet Müdürlüğü''nden açıklama geldi.

EMNİYETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Paylaşılan videonun ardından harekete geçen Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü''nden paylaşılan videoya ilişkin açıklama geldi. Görüntülerin çekildiği yeri tespit eden emniyetten yapılan açıklama şöyle:

"Çocuk Şube Müdürlüğümüzce videodaki mağdurun kimlik tespitine yönelik yapılan çalışmalar neticesinde, mağdurun M.T. (23) olduğu, zihinsel engelinin bulunduğu ve kendisini ifade etmekte zorlandığı anlaşılmıştır. Mağdurun gelinliği yerde bulduğu ve giydiği, daha sonra videodaki işçilerin söylemlerine istinaden gelinliği çıkardığı, gelinliğin altında bulunan kıyafetleriyle eve gittiği ve çocuk gelin haberinin asılsız olduğu tespit edilmiştir. Mağdur şahıs işlemleri akabinde ailesine teslim edilmiştir."

Emniyetten yapılan açıklamada M.T.''nin görüntülerini paylaşan kişiler hakkında "kişisel verilerin hukuka aykırı olarak ele geçirilmesi" suçu kapsamında işlemlerin başlatıldığı belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar