İkinci Titanik faciasında skandal olay! Tüm dünya Titan'dan iyi bir haber beklerken şirketin yaptığı yok artık dedirtti

İkinci Titanik faciasında skandal olay! Tüm dünya Titan'dan iyi bir haber beklerken şirketin yaptığı yok artık dedirtti
Titanik gemisinin enkazına dalışı sırasında kaybolan ve enkazının bazı parçalarına ulaşılan denizaltı Titan'ın sahibi OceanGate şirketinin arama-kurtarma çalışmaları sürerken iş ilanı açtığı ortaya çıktı.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Titanik’in batığını görmek için dalış gerçekleştiren OceanGate Expeditions isimli şirketin aracı su altındayken kayboldu. Araçtakilerin sınırlı süre de yetecek kadar oksijeni kalması üzerine ise tüm dünyada gözler denizaltından gelecek habere çevrildi. Daha sonra yapılan açıklamada, deniz aracının su altından patladığı ve araçtaki 5 kişinin hayatını kaybettiği söylendi.

Tüm dünya arama-kurtarma çalışmalarını anbean takip ederken ve şirketten gelecek iyi bir haber beklerken şirketin bu sırada bir iş ilanı açtığı ortaya çıktı. Kişi başı bilet fiyatlarının 250 bin dolar olduğu şirketin internet sitesi üzerinden açılan iş ilanında, bir “denizaltı kaptanı” arandığı öğrenildi.

Felaketin yaşandığı batiskafı yöneten ve yaşamını yitiren CEO Stockton Rush ve diğer yolcuları arama-kurtarma çalışmaları sırasında açılan iş ilanında, “Batiskaf Kaptanı / Deniz Teknisyeni” başlığı kullanıldı. Tepkiler üzerine silinen iş ilanında, “Denizaltı ve batiskafları yönetecek ve idare edecek bir kişi arıyoruz. Bu kişi araçların bakımını yapacak ve dalışlarda sistemleri yönetecek bir kişi olacak” ifadelerini yer aldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar