İkinci el araç satışında IBAN oyunu! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem

İkinci el araç satışında IBAN oyunu! Dolandırıcılardan akılalmaz yöntem
Dolandırıcıların ikinci el araç almak isteyenleri ağına düşürmek için bulduğu şeytanın bile pabucunu dama attıracak yeni yöntemi pes dedirtti. Sakın bu tuzağa düşmeyin!

Art arda gelen zamlar ve yüksek enflasyonun ardından otomobil almak isteyenlerin sıfır araç hayali suya düştü, sürücüler ise rotasını ikinci el araçlara doğru çevirdi. Yöntemlerine yenilerini eklemeye devam eden dolandırıcılar bu kez de IBAN oyunu ile araba almak isteyenlerin peşine düştü.

5edfa17355427e12b06aa3af.webp

Hürriyet’ten Taylan Özgür Dil’in haberine göre, sazan sarmalı ve change dışında dolandırıcılar şimdi de IBAN yöntemini buldu.

Bu yeni dolandırıcılık yöntemi, aracı satın almak isteyen dolandırıcının satıcıya "Kuzenim bana borçlu, paranı ondan alacaksın" şeklinde yaklaşmasıyla başlıyor.

372217.jpg

Satıcı anlaşılan tutarı kendi banka hesabına alıyor, ancak ödeme gerçek alıcı yerine başka bir isimden yapılıyor. Sonuç olarak satıcı aracı devrediyor ve işlemi tamamlıyor.

Ancak buradaki tuhaflık, dolandırıcının tanıttığı "kuzen" diye adlandırdığı kişinin gerçek alıcı olmadığını iddia ederek ödemesini geri istemesiyle ortaya çıkıyor.

ikinci-el-otomobil1.jpeg

Bu yöntemle dolandırılan birçok kişi mağdurken dolandırıcılık zincirine dahil olduklarını belirtiyor. İstanbul Maslak'taki bir noter son dönemde birçok kişinin bu tür dolandırıcılık yöntemleriyle karşılaştığını ve mağdur duruma düştüğünü iddia ediyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar