Bakanlık açıkladı! 66 yaş üstü ve 26 yaş altına yasaklandı

Bakanlık açıkladı! 66 yaş üstü ve 26 yaş altına yasaklandı
İçişleri Bakanlığı 81 ile yeni bir genelge gönderdi. Alınan yeni yasak kararı açıklandı. Gelen son habere göre Türkiye genelinde 66 yaşını tamamlamış ve 26 yaşını doldurmamış kişiler için yasak kararı geldi.

BAKANLIK AÇIKLADI! 66 YAŞ ÜSTÜ VE 26 YAŞ ALTINA YASAKLANDI

Bakanlık yaptığı açıklamasında 66 yaşından gün almış ve 26 yaşını doldurmamış kişilerin otobüs kullanmasına izin verilmeyecek.

Bayramda zincirleme kazalara karşı bakanlık bu yıl farklı bir önlem aldı. Yeni yasak kararı duyurularak 81 il valiliğine genelge gönderildi. Aynı zamanda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından da farklı bir karar alındığı açıklandı.

BAKANLIK YAZILI OLARAK AÇIKLADI

İçişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan kararlarda şu ifadeler yer aldı:

Yoğunluk durumları takip edilerek, gerektiğinde terminal ve ara istasyonlarda takviye personel görevlendirilecek. 66 yaşından gün almış ve 26 yaşından küçük şoförlerin otobüs kullanmalarına izin verilmeyecek. Otobüslerde sivil personel görevlendirilmesi uygulamasına bu bayramda da devam edilecek. Terminal ve izin verilen yerler dışında şehirlerarası otobüslerin kalkışlarına müsaade edilmeyecek. Terminallere giriş-çıkış yapan bütün otobüs ve şoförler ile takograflar denetlenecek.

Otobüslerde emniyet kemeri kullanımına ilişkin denetimlere ağırlık verilerek yolcuların “otobüslerin karıştığı trafik kazalarında araçların devrilmesi ve araçtan dışarı savrulmalarının önlenmesi amacıyla emniyet kemeri kullanmaları”, şoförlerin ise “taşıt kullanırken cep telefonu ile konuşmamaları” konularında bilgilendirilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar