İçinde 168 yolcunun bulunduğu uçak kazasında sır perdesi 6 yıl sonra aralandı! Kaptan pilotun ifadesinde dikkat çeken detay

İçinde 168 yolcunun bulunduğu uçak kazasında sır perdesi 6 yıl sonra aralandı! Kaptan pilotun ifadesinde dikkat çeken detay
Trabzon’da 2006 yılında yamaca saplanan yolcu uçağının pilotlarının ifadesi mahkemede yeniden alındı. Pilotun anlattıkları kazanın asıl nedenini yıllar sonra gözler önüne serdi.

Trabzon Havalimanı'nda 6 yıl önce yaşanan kazanın yargı süreci devam ederken dikkat çeken detaylar ortaya çıktı.

Ankara'dan Trabzon'a sefer yapan Pegasus Havayolları'na ait Boeing 737-800 tipi yolcu uçağı iniş sırasında pistten çıkarak denize 25 metre kala yamaca saplandı. Uçağın kaptan pilotu Ender Bayraktar (68) ve ikinci pilotu İrfan Yavuz (52) hakkında3 yıla kadar hapis istemiyle açılan dava açıldı.

pistten-cikan-ucagin-kaptan-pilotu-yardimcisini-tehlikeli-isler-yapiyorsun-diye-uyarmis-3730-dhaphoto2.jpg

Açılan davanın yeni duruşmasında pilotların avukatları, müvekkillerinin suçsuz olduğunu savunarak beraat talebinde bulundu.

pistten-cikan-ucagin-kaptan-pilotu-yardimcisini-tehlikeli-isler-yapiyorsun-diye-uyarmis-3730-dhaphoto4.jpg

Kaptan pilot Ender Bayraktar'ın avukatı Salim Baki, müvekkilinin yardımcı pilotu uyardığını belirterek Kaza neticesinde müştekilerin hiçbirisi yaralanmadı. Şikayetlerin amacı tazminat talebidir. Kazadan sonra müştekilere 5 bin dolara tekabül eden bir meblağda ödeme yapılmıştır. Havacılık kuralları gereği uçağın seyri süresinde inişi 2’nci pilot konumunda olan kişi yapar. Taksi anında ise kumanda 1’inci pilota geçer. Müvekkilimin yardımcı pilotu ‘Ne yapıyorsun tehlikeli işler yapıyorsun’ şeklinde uyardığı açıktır. Ayrıca Trabzon Havalimanı’nda 90 metre olması gereken pist açıklığı, polisin olay yeri inceleme tutanaklarında ölçülmüş ve 53 metre olduğu belirtilmiştir. Bu hata kabul edilemez” diye konuştu.

pistten-cikan-ucagin-kaptan-pilotu-yardimcisini-tehlikeli-isler-yapiyorsun-diye-uyarmis-3730-dhaphoto6.jpg

Ayrıca, Trabzon Havalimanı'ndaki pist açıklığının yetersiz olduğunu iddia etti ve müvekkilinin 168 kişinin hayatını kurtaran bir kaptan olduğunu vurguladı.

pistten-cikan-ucagin-kaptan-pilotu-yardimcisini-tehlikeli-isler-yapiyorsun-diye-uyarmis-3730-dhaphoto1.jpg

Yardımcı pilot İrfan Yavuz'un avukatı Hasan Özköse ise kaza sonrası kaptan pilotun kontrolü devralmadığını öne sürdü ve uçağın sağ motorundaki arızanın yönlendirme değişikliğine sebep olduğunu belirtti.

pistten-cikan-ucagin-kaptan-pilotu-yardimcisini-tehlikeli-isler-yapiyorsun-diye-uyarmis-3730-dhaphoto5.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar