Milyonda 2 görülen hastalığa yakalandı! Covid-19’dan sonra yüzü tanınmaz hale geldi

Milyonda 2 görülen hastalığa yakalandı!  Covid-19’dan sonra yüzü tanınmaz hale geldi
Erzurum'da Zinnet-Cengiz Akan çiftinin 38 yaşındaki oğulları İbrahim Akan, Kovid-19'u atlatmasının ardından milyonda 2 görülen hastalığa yakalandı.

Kovid-19'u takiben ortaya çıkan ve nadir görülen 'pemfigus' olarak bilinen deri hastalığıyla mücadele eden 80 zihinsel engelli 38 yaşındaki Akan’ın 1 yılda yüzü tanınmaz hale geldi.

2021 yılında Kovid-19'u yenmesinin ardından Akan'ın vücudunda ortaya çıkan yaralar, endişe veriyor. Uzmanların teşhisiyle Akan'a 'pemfigus' hastalığı tanısı konuldu. Tedavinin ardından 2023 yılında hastalık tekrarladı ve Akan'ın yüzü tanınmaz hale geldi.

hastalik-1.webp

Kendisini aynaya bakmaya bile cesaret edemeyen İbrahim Akan, yaşadığı duygusal çıkmazı şu sözlerle ifade etti:

"Aynaya ve kimsenin yüzüne bakamıyorum. Yüzüm biraz düzelse çok mutlu olacağım."

Zinnet Akan ise, oğlunun karşı karşıya kaldığı bu nadir hastalık karşısında içinde bulunduğu çaresizliği şu sözlerle dile getirdi: "Oğlum milyonda bir görülen hastalığa yakalandı. Çocuğum her geçen gün gözümün önünde adeta çürüyor. Ne olur yardım edin."

Pemfigus hastalığı, deride ve ağızda başlayan ancak zamanla vücudun farklı bölgelerine yayılabilen, içi sıvı dolu kabarcıklarla kendini gösteren ve tedavi edilmediğinde ciddi sonuçlara yol açabilen bir otoimmün hastalık. Türkiye'de yaklaşık 1 milyon kişinin 2-3'ünde görüldüğü tahmin ediliyor.

stalik-3.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar