İBB'deki terör soruşturmasında dikkat çeken detay: Müfettiş AKP'li çıktı

İBB'deki terör soruşturmasında dikkat çeken detay: Müfettiş AKP'li çıktı
İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’de terör bağlantılı personel çalıştırıldığı iddiasıyla başlatılan özel teftişte görevlendirilen müfettişin AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı.

İBB'DEKİ TERÖR SORUŞTURMASINDA MÜFETTİŞ AKP'Lİ ÇIKTI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu''nun, İBB’de bin 668 kişinin veya yakınının, “terörle irtibatlı ve iltisaklı” olduğunu öne sürmüş, bu iddianın ardından özel teftişle görevli müfettişler İBB’de çalışmaya başlamıştı. Konuya ilişkin İBB ise, “Terör bağlantılı kişiler kamu kurumlarında iş buluyorsa, sorun belediyenin değil, güvenlikten sorumlu İçişleri Bakanlığı’nındır. Bakanlık elindeki bilgileri İBB ile paylaşmalı” açıklamasında bulunmuştu.

Cumhuriyet''ten Gökhan Kam''ın haberine göre; Bakanlığın Mülkiye Başmüfettişliği tarafından İBB ile bağlı kuruluş ve iştiraklerinde işe alınan personelin işe girişine yönelik tevdi raporu sonuçlandı. Raporun, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Memur ve Özel Soruşturma Bürosu''na teslim edildiği bildirildi. Hukukçular, savcılığın önünde iki seçenek olduğunu belirtiyor. Ya, "kovuşturmaya gerek yok" denilecek ve dosya kapatılacak ya da suç unsurları olduğu kanaatiyle iddianame hazırlanacak. Savcılık incelemesinin ardından hukuki süreç başlayacak.

İLK KEZ GÖREVLENDİRİLMEDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından İBB’de terör bağlantılı personel çalıştırıldığı iddiasıyla başlatılan özel teftişte görevlendirilen müfettişlerinden Arif Yıldırım’ın AKP’den milletvekili aday adayı olduğu ortaya çıktı. Yıldırım, 6 Mayıs 2019’da İstanbul seçimlerinin iptalinden sadece birkaç gün sonra İmamoğlu hakkında Beylikdüzü Belediye Başkanlığı dönemine ilişkin başlatılan incelemede de görev yapmıştı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar