İBB'ye terör soruşturması: Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava!

İBB'ye terör soruşturması: Ekrem İmamoğlu'na ikinci dava!
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Danışmanı Murat Ongun, Süleyman Soylu'nun talimatıyla İBB'ye terör soruşturmasının başlatıldığını açıkladı.

SOYLU İSTEDİ SORUŞTURMA BAŞLADI: İMAMOĞLU'NA İKİNCİ DAVA!

Cumhuriyet Gazetesi yazarı Tuncay Mollaveisoğlu, TELE1''deki canlı yayında İBB''ye terör soruşturması açılacağını bildirdi. Mollavesioğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu''nun kurmayları ile birlikte toplantıda olduğunu söyledi.

YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası alan Ekrem İmamoğlu için bir soruşturma daha açılıyor. Süleyman Soylu''nun geçtiğimiz aylarda "iBB''nin işe aldığı 1688 kişi terör örgütüyle bağlantılı" açıklamasının ardından İBB için müfettiş görevlendirildiği ve müfettişin raporunun tamamlandığı iddia edildi. Halk TV''ye bağlanan İBB Başkan Danışmanı Murat Ongun, söz konusu soruşturma iddialarını doğruladı. 

"AKP DÖNEMİNDE İŞE ALINANLAR DA VAR"

Terör tandanslı kişileri işe aldıklarına yönelik iddiaları kesin bir dille reddeden Ongun, soruşturmanın siyasi saiklerle yürütüldüğünü ve YSK üyelerine hakaret gerekçesiyle verilen sözde karar ile aynı zihniyetin ürünü olduğunu belirtti. Terör bağlantısı şüphesi ile İBB''den 44 kişinin ilişiğinin kesildiğini belirten Ongun, bu kişilerin bir kısmının AKP''nin İBB''yi yönettiği dönemde işe alındığını söyledi. Ongun, işe girişi yapılacak her personel için İçişleri Bakanlığı''ndan teyit istenildiğini, bu teyitlerin kasıtlı olarak aylarca gönderilmediğini de sözlerine ekledi.

İKİNCİ MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, "İmamoğlu’na 2. dava mı geliyor!" başlıklı yazısında, özellikle CHP''de yeni bir davanın yolda olduğu konusu üzerinde yoğunlaşıldığını ifade etti.

Sarıkaya’nın aktardığına göre İBB’ye yakın zamanda ikinci bir müfettiş görevlendirildi ve büyükşehirde yeni bir inceleme başlatıldı. İmamoğlu’nun ‘terör’den açığa alınması için çalışmaların başlatıldığı iddiasını aktaran Sarıkaya, şöyle devam etti: "Yine iddialarına göre ikinci müfettiş 105 belediye çalışanını terörle iltisaklı bulduğunu belirten rapor vermiş. Üzerinde durdukları böyle bir sürecin başlaması halinde İmamoğlu’nun terör örgütleriyle iltisaklı kişileri işe alıp, onlara destek olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma ve kovuşturma başlatılıp görevinden açığa alınması. Bunun cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde olma ihtimali üzerinde de durulmuş. Hukukçular, ‘ahmak’ sözünün kanun gereği belediyedeki göreviyle alakalı olmadığı için İçişleri Bakanı’nın açığa alma yetkisinin bulunmadığını anımsatmış. Ancak terör ile ilgili konularda bakanlık yetkisinin bulunduğuna vurgu yapmış. Buna karşı nasıl bir siyasi taktik geliştirmeleri gerektiği üzerinde durulmuş. Beklenti ‘altılı masa’ ile de bağlantılı kalarak bu tür gelişmelere karşı kamuoyu oluşumunu sağlamak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar