İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kafkas dansı oynadı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Kafkas dansı oynadı
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ev sahipliğinde gerçekleştirilen "Kafkas Kültür Buluşmaları" etkinliğinin açılışında önemli açıklamalarda bulundu. İmamoğlu açılışta Kafkas danslarına eşlik etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, önceki gün Yenikapı'da başlayan etkinlikte, Kafkas folklor ekibinin dans gösterisine eşlik etti ve yaptığı konuşmada çeşitliliğin bir arada büyük bir millet oluşturduğunu vurguladı.

İmamoğlu'nun konuşmasında, "Ben, kendi bakış açımla, literatürde de ‘azınlık’ diye tariflenen bir kısım grupları ya da halkları ya da kesimleri bu tarifle asla kabul etmiyorum. Çünkü, bir şehirde ya da bir ülkede ‘azınlık’ tarifini doğru bulmuyorum. Kimsenin bir ülkede azınlık diye tarif edilmesini kabul etmem, edemem. Çünkü, her yaşayan insan, her yurttaşın bu ülkenin azınlık değil, asil vatandaşları ve asil halkları olduğunun da altını çizmek isterim. Biz bu çeşitlilikle, bir arada, büyük bir milletiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, sivil toplum kuruluşları işbirliği ile düzenlenen etkinlik, 29 Şubat-3 Mart tarihleri arasında Yenikapı'da gerçekleşecek. Çeşitli kültürlerin bir araya geldiği etkinlikte, dans gösterilerinden konserlere, atölyelerden filmlere kadar pek çok kültürel performans izleyicilerle buluşacak. Bu yıl ilki düzenlenen "Kafkas Kültür Buluşmaları", bölgeye özgü zengin kültürleri tanıtmayı ve bir araya getirmeyi amaçlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar