İBB adayı Murat Kurum'dan öğrencilere müjde: 10 bin lira eğitim desteği verilecek

İBB adayı Murat Kurum'dan öğrencilere müjde: 10 bin lira  eğitim desteği verilecek
Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Murat Kurum, İstanbullu gençlere vaatleri arasında bulunan 10 bin TL eğitim desteği verileceğini duyurdu.

Yerel seçimlere kısa bir süre kala, AKP ve MHP ortaklığıyla kurulan Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, dev projelerini duyurmaya devam ediyor.

13 Şubat Dünya Radyo Günü’nde radyocularla buluşan Kurum, burada yaptığı açıklamalarda İstanbul seçimlerini kazanacakları takdirde yapacaklarını anlattı.

Radyocuları yolculukta, arabada, evde dinleyerek bir kardeşlik hukuku kurduklarını belirten Kurum, ‘’Çağımız iletişim çağı. İletişim teknolojilerindeki ilerleme, gerçekten baş döndürücü bir hızla ilerliyor. Mevcut araçlarla, insanlar her türlü bilgiye anında ulaşabiliyorlar.’’ dedi.

RADYOCULARA REKLAM VAADİNİ DUYURDU

Radyo ve radyoculuğun öneminin azalmak yerine arttığına vurgu yapan Kurum, ‘’Her gün milyonlarca insan farklı frekanslarda, evlerde, arabalarda sizi dinliyor.’’ sözleriyle radyoculuğun etkinliğinden söz etti. İstanbul’un son 5 yılda ağır yara aldığını dile getiren Kurum, ‘’İstanbul’da beş yılda kentsel dönüşüm durmuştur. Yeşil alan üretimi durmuştur. Ulaşım yatırımları durmuştur. İstanbul durdurulmuş bir şehirdir. Biz İstanbul’u tekrar harekete geçireceğiz. İstanbul’a tekrar hızla hak ettiği yatırımları ve hizmetleri kazandıracağız’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de medya araçlarına güven oranında radyoların yüzde 49 ile ilk sırada yer aldığının altını çizen İBB adayı Murat Kurum, medya organlarının samimiyet ve doğallık oranında da radyoların yüzde 54 ile oranı ile de en önde olduğunu belirtti.

Çamlıca Radyo Televizyon Kulesi ile görüntü kirliliğini ortadan kaldırdıklarını aktaran Kurum, İBB Radyo’yu tekrar açacaklarını belirterek, şunları aktardı: ’Sektör çalışanları için belediye tesisleri, İspark, toplu taşıma konularında kullanım kolaylığı getireceğiz. Kule kullanımından kaynaklı maliyetlerin tüm radyolar tarafından karşılanabilecek bir hâle gelmesi için azami gayret göstereceğiz. Radyolara verilen reklamlar hususunda belediye olarak diğer mecralarla olan orantıyı adil bir şekilde yöneteceğiz”

BİR MÜJDE DE ÖĞRENCİLERE

Öte yandan sadece medya alanındaki projelerle de yetinmeyen Kurum, seçimlere iki ay kala bir müjdeyi de öğrencilere verdi.

'AK Parti İstanbul' sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, Murat Kurum'un İstanbullulara vaatleri duyuruldu.

İstanbul'da eğitim gören gençlere 10 bin liralık eğitim desteği verileceğini duyuran Kurum, hayata geçireceği bazı vaatleri ise şöyle sıraladı:

Eğitim Desteği: Kurum, gençlerin eğitimine önem vererek İstanbul'da eğitim gören gençlere 10 bin liralık eğitim desteği sağlayacaklarını duyurdu. Bu adımın, gelecek nesillerin yetişmesine katkı sağlaması hedefleniyor.

Evlilik Desteği: Evlenecek olan çiftlere yönelik 50 bin TL beyaz eşya desteği vaadiyle, gönüllerin bir olması ve evlerin şen olması hedefleniyor.

Çevre Hassasiyeti: Marmara Denizi'nin korunması ve temiz tutulması için arıtma tesislerinin güçlendirilerek denize arıtılmamış suyun akmasının engellenmesi vaadiyle, temiz bir deniz hedefleniyor.

Altyapı Yatırımları: Deprem riskine karşı İstanbul'da 650 bin konutun dönüştürülmesi ve güvenli hale getirilmesi vaadiyle, şehrin daha dayanıklı bir yapıya kavuşturulması amaçlanıyor.

Kadın Girişimcilere Destek: İstanbul'da kadın girişimcilere destek sağlanacağı vaadiyle, ekonomik olarak kadınların güçlenmesi ve iş dünyasında daha aktif rol almaları hedefleniyor.

Hayvan Refahı: Şehrin her iki yakasında açılacak olan 50 bin kapasiteli hayvan barınaklarıyla sokak hayvanlarının güvenli bir şekilde barınmasının sağlanması vaadiyle, hayvan refahı ön planda tutuluyor.

Kültür ve Sanat: İstanbul'a üç yeni şehir kütüphanesi ve iki yeni tiyatro ile her iki yakada yeni konser alanı kazandırılması vaadiyle, kültürel ve sanatsal etkinliklere daha fazla alan sağlanması amaçlanıyor.

Uluslararası Arenada İstanbul: İstanbul'un uluslararası organizasyonların başkenti olması hedeflenerek, şehrin dünya genelinde daha fazla tanınmasının sağlanması planlanıyor.

Otopark ve Spor Tesisleri: Beş yıl içinde tamamlanacak olan 250 bin araçlık otoparkın yanı sıra, 964 mahalleye spor tesisi kazandırılması vaadiyle, şehirdeki ulaşım ve spor olanaklarının artırılması hedefleniyor.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar