İBB Adayı Murat Kurum: Deprem ‘en büyük gerçeğimiz’ diyerek İBB’yi eleştirdi

İBB Adayı Murat Kurum: Deprem ‘en büyük gerçeğimiz’  diyerek İBB’yi eleştirdi
Cumhur İttifakı’nın İBB Başkan adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına son sürat devam ediyor. Sanayi bölgelerini ziyaret eden Kurum, deprem konusu üzerinden mevcut İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi,

31 Mart'ta gerçekleşecek yerel seçimlere az bir süre kala, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Murat Kurum, saha çalışmalarını hızlandırdı.

Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum, Arnavutköy ilçesinde bulunan Deliklikaya Özel Endüstri Sanayi Bölgesi'ni ziyaret ederek iş insanlarıyla bir araya geldi. Ziyaret sırasında önemli konuları ele alan Kurum, özellikle İstanbul'daki deprem riskini ve CHP'li yöneticileri eleştirdi.

Deprem gerçeğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Kurum, bilim insanlarının uyarılarına dikkat çekti. Ülkenin en büyük gerçeklerinden biri olan depremin ciddiyetini vurgulayan Kurum, 1,5 milyon riskli konuttan 600 bininin acilen dönüştürülmesi gerektiğini belirtti.

CHP'li yöneticilerin bu konuda yeterince duyarlı olmadığını savunan Kurum, “1 Nisan sabahı görevi bırakacak CHP'li başkan '650 bin konut olmasa da olur.' diyor. Böyle talihsiz bir açıklama yapıyor. Bu yöndeki projeleri yatırımları gereksiz görüyor. 5 yıllık süreçte çalıştaydan öteye gidememiş bir kişiden başka bir şey beklemeyiz. İstanbul tüm illere bakar ama Allah göstermesin İstanbul'daki bir sıkıntı milli güvenlik meselesidir böyle tiye alınacak bir iş değildir” ifadelerini kullandı.

CHP VE DEM'E ELEŞTİRİLER

CHP ve DEM Parti arasında gizli bir iş birliğinin olduğunu iddia eden Kurum, bu durumu "kirli bir oyun" olarak nitelendirdi. "Kent uzlaşısı" adı altında yapılan bu iş birliğinin milletin gözünden kaçırılmaya çalışıldığını öne süren Kurum, “Pazarlıklarla yaptıklarını iş birliğini gözden kaçırmaya çalışıyorlar. İlkesiz bir siyasetle seçim sürecini sabote etmeye çalışan bir ittifak var. Milletimiz bur kirli siyaset oyunlarına prim vermemiştir bundan sonra da vermeyecektir” diye konuştu.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar