Isparta’yı bu yıl gül kokusu erken sardı

Isparta’yı bu yıl gül kokusu erken sardı
Isparta'da az yağış ve sıcak hava nedeniyle gül hasadı erken başladı. 12 bin ton rekolte bekleniyor ve gül turizmi açısından büyük beklenti var.

Isparta'da bu yıl, sıcak hava nedeniyle gül hasadı erken başladı. Güllerin açmasıyla birlikte gül kokusu şehri sardı. Sabahın erken saatlerinde gül bahçelerinde hummalı bir çalışma başlıyor. Toplanan güller özenle işlenerek gül yağı ve gül suyuna dönüştürülüyor. Bu yıl 12 bin ton gül çiçeği rekoltesi bekleniyor ve gül hasadının 45 gün sürmesi öngörülüyor.

Ardıçlı köyü, gül hasadının yoğun olduğu bölgelerden biri. Burada da sabahın erken saatlerinde toplanan güller fabrikalara gönderiliyor. Ancak erken başlayan hasat, turizmi biraz etkilemiş gibi görünüyor. Üreticiler ise bereketli bir sezon geçirme umudunu taşıyor. Modern tarımsal aletlerin kullanımının artması, üretim miktarlarını yükseltmiş olsa da işçi bulma konusunda bazı sıkıntılar yaşanıyor.

Üreticiler, masrafların artması ve kazançların düşük olması gibi zorluklarla karşılaşsalar da gül hasadının iyi bir başlangıç yaptığını ve verimin iyi olduğunu ifade ediyor.

Isparta'yı bu yıl gül kokusu erken sardı - Mersin Haberleri Sonses.tv'de

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar