Hükümet ortağı açıkladı: İşte asgari ücrete gelecek zam

Hükümet ortağı açıkladı: İşte asgari ücrete gelecek zam
2021 yılı içerisinde iki kez zamlanan asgari ücrete ocak ayında yeni bir zam daha yapılacak. Enflasyonda yaşanan artış ve ekonomik kriz nedeniyle zammın oranı daha şimdiden tartışma konusu olurken, Cumhur İttifakı'nda yer alan Mustafa Destici'den zam için oran geldi.

HÜKÜMETE YAKIN İSİM ASGARİ ÜCRETE GELECEK ZAMMI AÇIKLADI!

Ülkede yaşanan yakıcı enflasyon nedeniyle uzun zaman sonra bir sene içerisinde 2 farklı zam alan asgari ücrete yeni zam gündemde.

Her yıl aynı dönemde enflasyon oranında zam yapılan asgari ücret için hem hükümet hem de muhalefet kanadından farklı rakamlar ortaya atılırken, zam oranına ilişkin son açıklama Erdoğan''a yakın isimlerden Cumhur İttifakı üyesi ve Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici''den geldi.

"ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 40 - 50 ARASINDA ZAM OLUR”

Kocaeli Üniversitesi’nde konuşan Cumhur İttifakı ortağı Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 6 aylık enflasyonun üzerine refah payının koyularak yeni asgari ücretin açıklanacağını belirterek artışın yüzde 40- yüzde 50 artış olabileceğini söyledi.

Destici şunları söyledi:

“Kasım ayı enflasyonu belli olduktan sonra tabii aralık ayı enflasyonu da görüldükten sonra tahmin ediyorum ki, son 6 aylık enflasyon rakamının üzerine yüzde 15-20 de refah payı koyularak asgari ücret açıklanacaktır. Ben bu artışın genel itibariyle yüzde 40 ile 50 arasında olmasının doğru olacağını ve böyle olacağını da tahmin ediyorum.” (DHA)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar