''Hükümet istifa'' diyen Fenerbahçe taraftarına tebligat gönderildi!

''Hükümet istifa'' diyen Fenerbahçe taraftarına tebligat gönderildi!
Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasında, "Hükümet istifa" tezahüratlarına eşlik eden taraftarlara "hakaret" suçlaması ile 6222 sayılı yasa kapsamında işlem başlatıldı. Birçok taraftarın evine söz konusu 'suç' hakkında tebligat gönderildi.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen deprem felaketlerinin ardından, arama ve kurtarma çalışmaları ve bölgeye verilen lojistik destek konusunda yetersiz kalmakla eleştirilen hükümete, bir tepki de tribünlerden gelmişti. İlk olarak Kadıköy Şükrü Saraçoğlu Stadyumu''nda "Hükümet istifa" sloganı atan Fenerbahçe taraftarına, bir gün sorna Vodafone Park''ta Beşiktaş tribünleri eşlik etmişti.

BAHÇELİ HEDEF GÖSTERDİ

Demokratik toplumlarda yetkilileri istifaya davet etmek bir Anayasal hak olmasına karşın, Beşiktaş taraftarının istifa tezahüratı yaptığı esnada MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından söz konusu protestolara sert şekilde tepki göstererek, futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanması çağrısında bulunmuştu. 

Karşılaşmanın ardından ikinci bir açıklama yapan Bahçeli, Beşiktaş Spor Kulübü üyeliğinden istifa etmiş ve "Hükümet istifa" sloganlarının devlete ve depremde hayatını kaybeden insanlara saygısızlık olduğunu iddia etmişti. 

Bahçeli''nin açıklamalarının ardından konu hakkında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da tehditkar açıklamalarda bulunmuş ve tribünler aracılığıyla protesto gösteren taraftarlar için polise talimat verildiğini ilan etmişti.

SPORDA ŞİDDET YASASI KAPSAMINDA İŞLEM BAŞLATILDI

Bugün sosyal medyaya yansıyan pek çok paylaşımda, Fenerbahçe tribünlerinde "Hükümet istifa" sloganına eşlik ettiği tespit edilen taraftarların evlerine "6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun" kapsamında işlem başlatıldığının bilgisi gönderildi. 



FENERBAHÇE TARAFTARINA PEŞ PEŞE CEZALAR

Bireysel olarak verilen cezaların yanı sıra, bu hafta Süper Lig''de Kayserispor deplasmanına konuk olacak Fenerbahçe''ye, Kayseri İl Güvenlik Kurulu tarafından yasak getirildi. Hiçbir gerekçe sunulmaksızın Fenerbahçe taraftarının deplasman tribününe alınmayacağı belirtilirken, sarı-lacivertli kulüpten söz konusu karar hakkında çok sert açıklama yayınlandı.

Kararın bir hukuk skandalı olduğuna dikkat çeken Fenerbahçe, yürütmeyi durdurmak için başvuru yapıldığını açıkladı. 

TEPKİLER PEŞ PEŞE GELDİ

Fenerbahçe taraftarına verilen deplasman tribünü yasağına, tüm takım taraftarlarından sosyal medyada sert tepki gösterildi. Binlerce kullanıcı tribün haklarının gasp edilemeyeceğini ifade ederek, sarı-lacivertli taraftarlarla dayanışma çağrısı yaptı. Beşiktaş''ın teknik direktörlük görevini üstlenen tecrübeli çalıştırıcı Şenol Güneş de söz konusu kararın yanlış olduğunu belirterek, "Deplasman yasağının ortak düşünceyle alınacak bir karar olduğunu söyleyen Güneş, "Bunlar tartışmaya açık. Federasyonu, Kulüpler Birliği Vakfını suçlamak için demiyorum. Kurallar koyulur, herkes uyar. Bu kararı kim aldı, neden aldı, niye acele etti? Kim faydalandı, kim faydalanmadı. Hep yukarıdaki takımlara bakıyorsunuz, bir de aşağı bakın. Bunlar tartışılmalıydı. Kararlara zaten uyuyoruz. Deplasman yasağı da öyle. Depremden dolayı aynı şehirde bir takım katılıyor, diğeri katılmıyor. Neden? Hepimizi ilgilendiren konuda fikirler alınsın, kararlar verilsin. Deplasman yasağına katılmıyorum" açıklamasında bulundu." ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar