Beşiktaş Kulübü'nden Devlet Bahçeli hakkında resmi açıklama

Beşiktaş Kulübü'nden Devlet Bahçeli hakkında resmi açıklama
Süper Lig'de oynanan Beşiktaş-Antalyaspor karşılaşması esnasında "Hükümet istifa" tezahüratları yapan Beşiktaş taraftarına tepki göstererek, önce karşılaşmaların seyircisiz oynanmasını isteyen, sonra ise Beşiktaş üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında siyah-beyazlı kulüpten resmi açıklama yayınlandı.

Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremlerin ardından görev ve sorumluluklarını eksik yerine getirdiği suçlaması ile sert şekilde eleştiren hükümete yönelik tepkiler, ilk olarak Fenerbahçe-Konyaspor karşılaşmasında, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu tribünlerinden yükselen "Hükümet istifa" sesleri ile kamuoyuna gelmişti. Karşılaşmadan yalnızca bir gün sonra, Vodafone Park''ta bu kez aynı tezahüratı siyah-beyazlı taraftarların kullanması ise Cumhur İttifakı''nda bardağı taşıran damla oldu. 

Karşılaşmanın oynandığı esnada sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlar ile söz konusu demokratik protestolara tepki gösteren Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, önce kulüpleri tribünlere baskı uygulamaya çağırırken, bunu yapmamaları halinde ise futbol karşılaşmalarının seyircisiz oynanmasının gündeme geleceğine dikkat çekmişti.

Hükümete yönelik tepkilerin maç boyunca devam etmesi üzerine ise karşılaşmanın ardından Beşiktaş Spor Kulübü üyeliğinden istifa ettiğini açıklayan Bahçeli, bugün yaptığı MHP Grup Toplantısında da söz konusu protestolara tepki göstermiş, "Hükümet istifa" sloganlarının devlete ve depremde ölen vatandaşlara saygısızlık olduğunu iddia ederek, bugünden sonra desteklediği takımın Fatih Karagümrükspor olduğunu duyurmuştu.

KULÜBE BORCUNU ÖDEMEDİĞİ İDDİA EDİLMİŞTİ

Bahçeli''nin istifası üzerine, halihazırda Beşiktaş Kulübü''ne olan aidatlarını ödemediği ve borcu sebebi ile üyelik statüsünün pasif durumda olduğu iddia edilmişti. Bu iddialar üzerine Beşiktaş Spor Kulübü''nden bir resmi açıklama yapıldı.

Beşiktaş''tan yapılan açıklama şu ifadeler kullanıldı:

Seçme ve Sicil Kurulu Başkanımız Şahabettin Önkol’dan Kamuoyuna Duyuru

Kulübümüzde tüm kurullar, tüzüğümüz gereği Genel Kurul oylarıyla göreve gelmekte, tüzük hükümlerine göre görev yapmaktadır. Bu, seçilen tüm kurullarımız için geçerlidir ve görev ile yetkileri gerek kanunla gerekse de tüzükle belirlenmiştir.

28.04.2000 tarihinde Kulübümüze üye olan 14684 sicil numaralı Sayın Devlet Bahçeli’nin üyelik aidatlarını yatırmadığı ve bu nedenle kulüp üyeliğinden ihraç edildiği ile ilgili paylaşımlar gerçeği yansıtmamakta olup kendisinin aidat borcu bulunmamaktadır.

Sayın Bahçeli’nin Kulübümüze aidat borcu olmadığı gibi kurulumuza ulaşmış yazılı bir istifa dilekçesi de bulunmamaktadır.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar