Hollanda'nın eski Başbakanı Dries van Agt ve eşi ötenazi ile yaşamlarına son verdiler!

Hollanda'nın eski Başbakanı Dries van Agt ve eşi ötenazi ile yaşamlarına son verdiler!
Hollanda'nın eski başbakanı Dries van Agt, eşi Eugenie ile birlikte ötanazi yoluyla yaşamına son verdi.

Hollanda'nın eski başbakanı Dries van Agt ve eşi Eugenie, ötanazi yöntemiyle hayatlarına son verdiler. Dries van Agt, 1977-1982 yılları arasında başbakanlık yapmıştı ve eşiyle 70 yıldır evliydi.

Dries van Agt'ın daha sol eğilimli olduğu sonraki yıllarda kurduğu Filistin yanlısı bir grup olan Haklar Forumu, geçen hafta ikilinin ölüm haberini "birlikte ve el ele" duyurdu.

4253.webp

Direktör Gerard Jonkman, yayıncı NOS'a yaptığı açıklamada her ikisinin de çok hasta olduğunu ancak "birbirleri olmadan yapamayacaklarını" ifade etti. Van Agt, 2019 yılında geçirdiği beyin kanamasından sonra bir daha tam olarak sağlığına kavuşamamıştı.

45236-001.webp

ÜLKEDE ÖTENAZİ BAŞVURULARI ARTTI!

Ülkede son yıllarda ötanaziye başvuran çiftlerin sayısında artış gözlemleniyor.

Hollanda'da 2002 yılından bu yana ötanazi yasal bir süreçtir, ancak belirli şartlara tabidir. Bir kişinin dayanılmaz acılar çekmesi ve iyileşme şansının olmaması gibi koşullar aranır.

Henüz nadir görülen bir durum olsa da, çiftlere ötanazi uygulaması, 2020 yılında tüm vakaların gözden geçirildiği bir süreçte, 26 çiftin partnerleriyle aynı anda ötanazi uygulandığında kaydedilmiştir. Bu sayı, 2021'de 32'ye, 2022'de ise 58'e yükselmiştir.

mr.jpg

ÖTENAZİ NEDİR?

Ötanazi, bir kişinin dayanılmaz acılar çektiği veya ciddi bir hastalık sonucu yaşam kalitesinin önemli ölçüde düştüğü durumlarda, tıbbi müdahale veya ilaçlarla bilinçli olarak yaşamına son verme isteğidir.

Bu, kişinin insancıl bir şekilde ve huzur içinde ölmesini sağlamak amacıyla yapılır. Ötanazi genellikle tıbbi etik, yasal ve sosyal tartışmaların merkezinde yer alır ve belirli koşullar altında yasal olabilir veya olmayabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar