İnsanlar robotlara karşı isyan etti: Robot taksi sokak ortasında yakıldı

İnsanlar robotlara karşı isyan etti: Robot taksi sokak ortasında yakıldı
ABD'de bir robotaksi insanlar tarafından kundaklanarak yakıldı. Olay esnasında insanların alkışlayarak kutlama yaptığı görüldü.

ABD'nin San Francisco eyaletindeki Çin mahallesi, bilim kurgu filmlerinde görülebilecek bir isyan hareketine sahne oldu. Kimliği belirsiz bir kişi, bilinen bir robotakside levyeyle saldırdı.

Olaya tanık olan mahalle sakinleri, başlangıçta saldırganı alkışladı, ancak daha sonra aracı sprey boya ile boyadı ve ardından ateşe verdi. Saldırı sırasında Google'ın alt şirketi Waymo'ya ait araçta yolcu bulunmuyordu. Aracın yakılmasından bir saat sonra olay yerine itfaiye ve polis ekipleri intikal etti.

robotaksi-2.jpg

OLAYIN SEBEBİ 2021 YILINA DAYANIYOR

San Francisco eyaletinde 2021 yılında robotaksilerin devreye girmesi yönünde çalışmalar başlatıldı. Ancak halk bu duruma karşı olumlu yaklaşmadı.

Haziran 2023'te, şehir konseyi, yoğun tepkilere rağmen, sürücüsüz robot taksi hizmetlerine 24 saat çalışma izni verdi.

Bu olaydan hemen sonra, Ocak ayında Cruise şirketine ait bir robotaksi, bir yayaya çarptı ve kadını metrelerce sürükledi. Şubat ayında ise başka bir robotaksi, bir bisikletliye çarptı. Bu olay halkın nefretini daha da arttırdı. Şehir konseyi Cruise şirketinin lisansını 2023'ün ekim ayında iptal etti. Ancak Cruise şirketinin lisansını iptal etmesi halkı sakinleştirmedi. Halk diğer şirketlerin de robotaksilerinin lisanslarının iptal edilmesini istiyor.

resim-2024-02-12-152602123.png

Halk tarafından robotaksilere yapılan eylemler uzun süredir yapılıyor. İnsanlar ilk olarak duba koyarak robotaksilerin çalışmasını engellemişti. Daha sonra bu duruma güncelleme getiren şirketlere karşı ise arabaların üstüne kazak atarak protesto etmeye devam etmişlerdi. Duba ve kazak koyulan arabalar çalışmıyor ve asla hareket etmiyordu.

Son yapılan saldırı ise bu durumun gerginliğini devam ettiğini gösteriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar