Hollandalı Şirket, kartal şeklindeki askeri drone'u tanıttı

Hollandalı Şirket, kartal şeklindeki askeri drone'u tanıttı
Hollandalı firma Guard From Above, askeri gereksinimlere özel olarak tasarlanmış olan ve kartal formundaki son teknoloji gizli gözetleme platformu Evolution Eagle'ı duyurdu.

Donanım Haber'den Deniz Çakmak'ın aktardığına göre; Yenilikçi drone tasarımlarıyla bilinen Hollandalı şirket Guard From Above, askeri gereksinimlere özel olarak tasarlanmış olan ve kartal benzeri son teknoloji gizli gözetleme platformu Evolution Eagle'ı tanıttı.

Gerçek bir kartala benzer şekilde tasarlanan uzaktan kumandalı sabit kanatlı uçak, geleneksel drone estetiğine meydan okuyor. Evolution Eagle, kartalın boyutunu, şeklini ve rengini taklit ederek, askeri gözetleme için kritik öneme sahip gizliliğiyle diğer geleneksel drone'lardan ayrılıyor.

Bu kuş benzeri drone, diğer modellerden farklı olarak itiş için iki ön pervane kullanarak kanat çırpma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Bu tasarım kararı, drone'un mekaniğini basitleştirirken aynı zamanda pil ömrünü uzatıyor ve operasyonel verimliliği artırıyor.

2-002.webp

KARTALLAR GİBİ SÜZÜLÜYOR...

Kartalların uçuş düzenlerini taklit eden bu drone, kuşlara benzer bir şekilde termal yukarı yönlü hava akımları üzerinde süzülebiliyor. Bu özellik, pil gücünden tasarruf sağlayarak, sessizlik ve gizlilik gerektiren görevler için motorların geçici olarak kapatılmasına olanak tanıyor. Evolution Eagle, gerçek kartallar gibi yüksek perdeli tiz ses çıkarmayarak, bu sessiz süzülme yeteneği sayesinde kritik operasyonlarda tespit edilemez olabiliyor.

Birinci Şahıs Görüş (FPV) aracılığıyla yönetilen Evolution Eagle, operasyon bölgesinin canlı "kartal gözü" perspektifini uzaktan pilotlara sunabiliyor. FPV sistemi, uzaktan pilotların yön bulmasına ve gerçek zamanlı kararlar almalarına olanak tanıyarak operasyonel etkinliği artırıyor.

1-001.webp

EL İLE FIRLATILARAK UÇUŞA GEÇİYOR!

Drone'un arkasında, termal kamera, haritalama kamerası veya karşı drone sistemi gibi çeşitli donanımları barındıran bir yük bölmesi bulunuyor. Evolution Eagle, farklı görev ihtiyaçlarını karşılamak üzere ek özellikler eklenerek, gündüz kamerası, termal kamera, C-UAS kinetik müdahale ve 3D haritalama gibi özelliklerle donatılabilir.

Taşıması kolay olan drone, sadece üç dakika içinde monte edilebiliyor ve pist gerektirmeksizin el ile fırlatılarak uçuşa başlayabiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar