Hollanda Ligi'nden dünyaya örnek olacak karar

Hollanda Ligi'nden dünyaya örnek olacak karar
Hollanda’da Futbol Federasyonu (KNVB), sahaya yabancı madde atılması durumunda karşılaşmayı iptal edeceğini duyurdu. İşte yeni kararlar...

UMUT CAN HALAVART/GÜNBOYU

Feyenoord ve Ajax takımları arasında oynanan kupa derbisinde Ajax oyuncusu Davy Klaassen''ın çakmakla yaralanması üzerine, Hollanda’da Futbol Federasyonu (KNVB) alığı yeni karar ile stadyumlarda önlemleri sıkılaştırıldı.

BBC Türkçe’den Yusuf Özkan’ın haberine göre, yeni kararla birlikte sahaya, futbolcu ya da hakemlere isabet eden yabancı madde atılması durumunda maç derhal tatil edilecek.

KNVB’nin aldığı karar uyarınca, futbol karşılaşması sırasında seyircinin, bir oyuncu veya hakeme isabet eden yabancı madde atması durumunda maç derhal iptal edilecek.

Karşılaşma sırasında hiç kimseye çarpmayan yabancı cisim atılması halinde, maç geçici olarak durdurulacak, oyuncular ve hakemler soyunma odalarına gidecek. Maç tekrar başladıktan sonra ikinci kez sahaya yabancı madde atılması durumunda ise, maç kalıcı olarak durdurulacak.

Sahaya seyircilerin girmesi durumunda da benzer uygulamalar geçerli olacak. Sahaya giren birinin hakem ya da futbolculara saldırması halinde maç derhal tatil edilecek.

Futbolcu ya da hakemlere temas olmadan sadece sahaya girilmesi durumunda ise, maç geçici olarak durdurulacak. Soyunma odasına giden futbolcu ve hakemlerin yeniden sahaya dönmesinden sonra benzer bir durumun meydana gelmesi halinde ise, maç kalıcı olarak durdurulacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar