Hindistan’dan uzaya astronot!

Hindistan’dan uzaya astronot!
Hindistan, geçtiğimiz Ağustos’ta Ay’ın güney kutbuna uzay aracı indirmeyi başaran ilk ülke olmasının ardından uzaya 4 astronot göndereceğini ilan etti.

Rusya, ABD ve Çin'in ardından Ay'a insansız araç gönderen dördüncü ülke olarak tarih yazan Hindistan, "Gaganyaan" veya "Skycraft" adını taşıyan yaşanabilir kapsülünü gelecek yıl Dünya yörüngesine fırlatacağını açıkladı. Bu hamle ile Hindistan, uzaya kendi mürettebatlı misyonunu gönderen dünyanın dördüncü ülkesi olacak.

Milliyet'in haberine göre uzay kapsülünün içinde bulunacak dört kişilik mürettebat da açıklandı. Hindistan'ın hava kuvvetleri subayları Prashanth Balakrishnan Nair, Ajit Krishnan, Angad Pratap ve Shubhanshu Shukla, tarihi görevde yer alacak isimler olarak duyuruldu.

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, Gaganyaan uzay kapsülünün ülke için "tarihi" bir başarı olduğunu vurgulayarak, "Onlar sadece dört isim değil, onlar 1,4 milyar Hintlinin arzularını uzaya taşıyan dört ‘shakti’dir (Hindu güç tanrıçası)" ifadelerini kullandı.

Gaganyaan projesinin yaklaşık 1 milyar dolarlık bir maliyetle gerçekleştirildiği belirtilirken, bu tarihi görevle birlikte Hindistan, uzayda mürettebatlı misyonlar gerçekleştiren sadece ABD, Rusya ve Çin'in ardından dördüncü ülke olma ayrıcalığını yaşayacak. Hatırlanacağı üzere, 40 yıl önce hava kuvvetleri subayı Rakesh Sharma, Sovyet misyonuyla uzaya giden ilk Hintli olmuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar