Hindistan'da ordu göreve çağrıldı! Ülkede vaka sayıları 300 binin üstünde kaldı

Hindistan'da ordu göreve çağrıldı! Ülkede vaka sayıları 300 binin üstünde kaldı
Hindistan'da vaka sayısı 6. günde de 300 binin üstünde kaldı. Yatak ve oksijen yetersizliği nedeniyle ülkede toplam can kaybı 200 bine dayandı. Ordu göreve çağrıldı.

Yeni tip  koronavirüs ( Kovid-19) salgınında Hindistan'da ortaya çıkan üç mutasyonlu yeni varyant ülkede vaka artışlarında rekorların yaşanmasına neden oldu. Ülkede vaka sayıları bugün de 300 binin üstünde kaldı. Yatak ve oksijen yetersizliği nedeniyle ülkede toplam can kaybı 200 bine dayandı.

VAKA SAYISI 6. GÜNDE DE 300 BİNİN ÜSTÜNDE

Son 24 saatte 323 bin 144 kişinin daha koronavirüs testi pozitif çıktı. Ülkede 2 bin 771 kişi daha hayatını kaybederken, toplam ölü sayısı 197 bin 894 oldu. Ülkede, salgın nedeniyle hayatını kaybedenlerin yakılma işlemleri ise devam ediyor.

YARDIM MALZEMELERİ ÜLKEYE ULAŞTI

İngiltere ve Fransa'nın gönderdiği tıbbi yardımları bugün sabah saatlerinde Delhi'ye ulaştı. Fransa 250 yatak kapasiteli yıl boyunca oksijen sağlayan oksijen jeneratörlerini, İngiltere ise 100 vantilatör ve 95 oksijen konsantratörü de dahil olmak üzere tıbbı ekipmanı gönderdi.

Delhi'de bir doktor, "Yedi gündür çoğumuz uyumadık. Oksijen tüpü azlığı nedeniyle iki hastayı bir arada yatırmak zorunda kalıyoruz " dedi.

ORDU GÖREVE ÇAĞRILDI

Hint İşletme Enstitüsü'nden Profesör Rijo John, "Günlük vakalardaki düşüşün, büyük ölçüde testlerdeki düşüşten kaynaklandığını unutmayın. Düşen vakaların bir göstergesi olarak alınmamalı, daha çok sayıda pozitif vakayı kaçırma olarak algılanmalı." dedi.

Hastanelerde yatak kapasitesi ve oksijen takviyesi konusunda kriz yaşanırken, silahlı kuvvetler krizin üstesinden gelinebilmesi için göreve çağrıldı.

Genelkurmay Başkanı Bipin Rawat, silahlı kuvvetlerin rezervlerinden oksijen takviyesi yapılacağını ve emekli sağlık personelinin vakaların baskısı altında mücadele eden sağlık kuruluşlarında görev alacağını bildirdi.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hindistan'daki tehlikeye dikkat çekerek şunları söylemişti: 

Mevcut mutasyonlar dışında yeni bir tür daha ortaya çıktı. Hindistan varyantı olarak bilinen yeni bir tür mutasyon daha tespit edilmiştir. Ülkemizde henüz bu varyant tespit edilmese de yine hızlı bulaşan bu varyanta karşı da tedbirler alınmıştır. Bu kapsamda Hindistan'dan ve Hindistan temaslı seyahatlerden ülkemize giriş yapmak isteyen kişiler belirlenen yurtlarda karantinaya alınarak 14 gün gözetim altında tutulduktan sonra ülkeye girişlerine izin verilmektedir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar