Hiç kimse ondan bir şey beklemiyordu ama... Fatih Erbakan'ı kim ikna etti?

Hiç kimse ondan bir şey beklemiyordu ama... Fatih Erbakan'ı kim ikna etti?
AKP heyeti ile görüşmelerden olumsuz bir kararla ayrılarak seçimlere tek başına ve kendi adayıyla girme kararı alan Yeniden Refah Partisi, yaptığı yeni açıklama ile Cumhur İttifakı'na dahil olduğunu bildirdi. Bu gelişme üzerine kafalarda 'ne oldu da?' soruları dolaşırken, Fatih Erbakan'ı hiç beklenmedik bir ismin ikna ettiği öğrenildi.

Türkiye 14 Mayıs''ta yapılacak seçimlere giderken, ittifakların son hali tartışmaları da beraberinde getirdi.

Cumhur İttifakı''na katılacak mısınız sorularına daha önce ''20 yıllık günaha son anda ortak olmam'' yanıtı veren Fatih Erbakan, YSK''nın verdiği ittifaklar için son tarih öncesinde fikrini değiştirdi.

Seçimlere hiçbir ittifaka dahil olmadan gireceğini açıklayan ve genel başkanı Fatih Erbakan''ın cumhurbaşkanı adayı olduğu açıklanan Yeniden Refah Partisi''nin Cumhur İttifakı''na katılmasını sağlayan ismin Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel başkanı Mustafa Destici olduğu iddia edildi.

TELEFONLA ARADI

Cumhuriyet''te yer alan habere göre, önceki gün (23 Mart) temel atma törenleri için AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yle birlikte Kahramanmaraş’ta bulunan BBP lideri Destici, bu sırada Erbakan’ı iki kez telefonla aradı ve ikna çalışması yürüttü.

Diğer taraftan parti kurmayları arasındaki görüşmeler de sürdü.

Dün de devam eden uzlaşı arayışlarının ardından YRP’nin Cumhur İttifakı’na katılım kararı kesinleşti ve ittifak protokolü, son saatte YSK’ye teslim edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar