Erbakan neden Cumhur İttifakı'na katıldı? O suçlamadan korkmuş!

Erbakan neden Cumhur İttifakı'na katıldı? O suçlamadan korkmuş!
Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılma kararı sonrası 14 Mayıs seçimlerine kısa süre kala dengelerde değişiklik olacağı tahminleri öne çıkarken parti lideri Fatih Erbakan katıldığı canlı yayında ittifaka katılma nedenini açıkladı.

Selahattin Demirel / Günboyu

Sürpriz bir kararla Cumhur İttifakı''na katılarak siyaset gündeminin baş sırasına oturan Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan, TRT Haber''e konuğu olduğu programda önemli açıklamalarda bulundu. Erbakan, Cumhur İttifakı''na katılma kararını neden aldıklarıyla ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Son günlerde siyaset gündeminin ilk sıralarında yer alan Erbakan''ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

CUMHUR İTTİFAKI''NA NEDEN KATILDI?

"AK Parti ile Sayın Cumhurbaşkanı ile sözünü ettiğimiz prensipler konusunda anlaştık. Mutabakat esastır. İnsanların sözleri esastır. Bu seçimle birlikte Meclis''e de güçlü bir şekilde girip uygulanmasının takipçisi olacağını söylüyoruz.

"O SUÇLAMAYLA KARŞILAŞMAK İSTEMEDİK"

''60-70 yıl sonra tekrar CHP zihniyetinin seçilmesine sebep oldunuz.'' suçlamasıyla muhattap olmak istemedik. Bizim aday olarak devam etmemiz halinde böyle bir ihtimal söz konusuydu. Karşı blokta bir araya gelenleri görmemiz, FETÖ''nün karşı bloğa destek olduğunu görmemiz karşısında bu bloğun kazanmasına vesile olan bir parti olmak istemedik."

NEDEN MİLLET İTTİFAKI''NA KATILMADI?

Erbakan, ittifak konusunda seçim yaparken Millet İttifakı''nda neden yer almadıkları sorusuna da şu karşılığı verdi:

"İktidarda mutlaka bir görev alalım diye ısrarımız olmadı. Millet İttifakı ile ilgili eleştirilerimiz uzun zamandır var. İdeolojik ve sosyal alanda çok ciddi problem olacaklarını ifade ediyoruz. 50 senelik milli görüş çizgisinde yürüyüp de Millet İttifakı''na katılmam mümkün değil."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar