Herkes kara parayı konuşurken o suçlarının ne olduğunu açıkladı! Dilan Polat cezaevinden ilk röportajını yaptı!

Herkes kara parayı konuşurken o suçlarının ne olduğunu açıkladı! Dilan Polat cezaevinden ilk röportajını yaptı!
Kara para akladığı iddiasıyla tutuklanan Marmara Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Dilan Polat, ilk röportajını verdi.

Lüks yaşantısı, açtığı güzellik merkezi şubeleri ile dikkatleri üzerine çeken fenomen Dilan Polat ve eşi Engin Polat, kara para akladığı, vergi kaçırdığı iddialarıyla tutuklandı. Polat çiftinin tüm mal varlıklarına el konuldu.

Türkiye’nin konuştuğu olaya ilişkin detaylar tek tek ortaya çıkarken cezaevinde tutuklu bulunan Dilan Polat, avukatı Hüseyin Kaya aracılığıyla ilk röportajını Oda TV’ye verdi. Polat, hangi suçunu itiraf etti? İşte detaylar…

dilan-polat-gozalti-2135844-1.jpeg

Oda TV’den Oğuz Ok’un haberine göre, Dilan Polat, pişmanlık duyduğu suçunu açıkladı.

6545f6efd925c512.webp

Polat, Oğuz Ok’un “Davanın gidişatı hakkında herhangi bir iyimserliğiniz var mı?” sorusuna şöyle cevap verdi:

Ben davanın nasıl gittiğine dair çok bir şey bilmiyorum ama avukatım soruşturmanın normal gittiğini, vergiyle ilgili sorunlarımız olduğunu söylüyor. Davanın nasıl gittiğinden ziyade varsa bizim devletimize borcumuz cezası neyse ödeyeceğiz. Bu konuları ihmal etmişiz, bundan dolayı tabii ki mahcubuz.

654b4896e734f438.webp

Dilan Polat hakkında en çok konuşulan iddialardan biri de intihar ettiği iddiası olmuştu. Polat, o soruyu da cevaplandırdı.

Polat “İntihar gibi bir kararlılık halinde olmuyor insan ama çok sıkıştığım zamanlar oluyor” dedi.

63da541fe4bfdc195c247691.webp

Daha önce Gazeteci İsmail Saymaz'a mektup yazarak intihar iddialarına yanıt veren Polat, şunları söylemişti:

Evet, burada çok üzgünüm. Üzüntümün en büyük kaynağı çocuklarımı göremeyişim. Hakkımdaki haksız suçlamalar karşısında çaresiz oluşum da beni üzüyor ama Allah dayanma gücü veriyor. Dışarıdaki hayatımda buradaki hayatım arasında taban tabana zıtlık var. Özellikle son günlerde hayatın bir cilvesi olduğuna inanıyorum.

img-1315-1695645225-948.jpeg

NE OLMUŞTU?

İstanbul merkezli 6 ilde 1 Kasım'da düzenlenen operasyonda, Dilan Polat ve eşi Engin Polat'ın da aralarında bulunduğu 17 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Soruşturma kapsamında daha önce şirketlerinde yapılan aramalarda dijital materyal ve defterlere el konulan Polat çiftinin de yer aldığı şüphelilerle ilgili Mali Suçları Araştırma Kurulunca (MASAK) ön inceleme raporu hazırlanmış, raporda, tasfiye halindeki 3 firmadan aile bireylerine ait şirketlere sözde ticaret karşılığında sahte fatura kesilmesi yöntemiyle 200 milyon lira para girişi olduğu belirlenmişti.

6544d2e87b6a3112-w1200xh675.jpg

Soruşturma kapsamında çalışmalarını sürdüren ekipler, Dilan ve Engin Polat'a ait bir medikal şirketin Ankara'da başka bir firmaya isim hakkını verdiğini, bu firmanın hesabındaki 1 milyon 800 bin liranın da ortakların kişisel hesaplarına aktarılmaya çalışıldığını tespit etmişti.

654385b91b73a338.jpg

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar