Deniz Bank’ın dolandırıcılığı aylar öncesinden öğrendiği ortaya çıktı: Duacı mesajları her şeyi ifşa etti

Deniz Bank’ın dolandırıcılığı aylar öncesinden öğrendiği ortaya çıktı: Duacı mesajları her şeyi ifşa etti
Bankacı Seçil Erzan‘ın Fatih Terim Fonu dolandırıcılığını, banka yönetiminin aylar önce öğrendiğini düzenli dua istediği ve karşılığında para gönderdiği ileri sürülen bir kadınla yaptığı yazışmalar ortaya çıkardı.

Kamuoyunda 'Fatih Terim fonu dolandırıcılığı’ iddiasıyla tutuklanan Denizbank şube müdürü Seçil Erzan'ın telefonundaki mesajlaşmalar dava dosyasına eklendi.

GazeteDuvar’dan Can Bursalı'nın haberine göre, Seçil Erzan'ın kendisi için dua etmesi talebiyle bir kadınla sık sık mesajlaştığı görüldü. Kadına 60 bin TL gönderdiği de ortaya çıkan Seçil Erzan'ın mesajlarda yazdığı ifadeler Denizbank yönetiminin olaydan aylar önce haberdar olduğunu da gösteriyor.

BANKA YÖNETİMİ OLAYI AYLAR ÖNCESİNDEN FARK ETMİŞ

226 yıla kadar hapsi istenen Erzan’ın telefonu uzman ekipler tarafından incelendi ve 59 sayfalık rapor, haziran ayında soruşturma dosyasına gönderildi. Raporun içinde ortaya çıkan bilgilere göre, Erzan'ın telefonunda Diba olarak kayıtlı S.G. ile mesajlaşmaları da yer alıyor. Erzan, 7 Nisan'daki şikayetlerin ardından ortaya çıkan dolandırıcılık vakasından 4 ay önce, 11 Ocak'ta telefonunda Diba olarak kayıtlı S.G.'ye "Fark ettiler onlara sormadan iş yaptığımı. Olayı büyütürlerse çok kötü olur" diyor.

İkili arasında geçen mesajlaşmada, banka yönetiminin olaydan ocak ayında haberdar olduğu da ortaya çıkmış oluyor.

Erzan ile S.G.'nin 11 Ocak tarihindeki mesajlaşmasındaki diyalog ise şöyle;

Erzan: Abla

S.G: Canım ne oldu niye bozuksun? Müsait olunca yaz bana ben duadayım.

Erzan: Bugün bin şükür. Beklediğim şey geldi ama yetmiyor. Bir de işte bir konuda üstlerime bilgi vermem gereken bir konu vardı. Vermedim. Onlar da fark etti bir de onu çözmem gerekiyor şimdi. Konu çok önemli. Bu işlerle bağlantılı. Oradan da bir sorun çıkarsa her şey patlar. İnsanlıktan çıktım artık.

S.G: Allah'ım zorunu kolaya çevirsin inşallah. Hayırlısıyla sonlandırsın. Yarın vermez misin üstlerine?

Erzan: Onlara bir şey vermem gerekmiyor. Fark ettiler onlara sormadan iş yaptığımı. Olayı büyütürlerse çok kötü olur.

S.G: Sence büyütürler mi?

Erzan: Bilmiyorum.

S.G: Tamam canım benim. Bu akşam ona da okuyalım. Ben elimden geleni yapacağım sen merak etme. İnşallah bunu da atlatacağız. Canım yanmıyor. Allahu ekber.

Erzan: Olmaz bir şey değim mi abla?

S.G: Benim canım acımıyorsa olmaz inşallah kızım. Yine de Allah bilir takdir ilahinindir. Olmayacak diye düşünüyorum. Yarın öğleye kadar Kur'an'dayım. Cuma günü de duan var inşallah. Dualarda buluşuruz.

"BİTSİN BU ÇİLEM NE OLUR"

Mesajlaşmanın devamında ise Erzan S.G.'ye "Allah razı olsun ablacım. Yarın sana 60 bin TL göndereceğim" diyor. Şubat ayında da devam eden konuşmalarda, Erzan Diba olarak kayıtlı S.G.'ye "Yarın zor bir gün abla. Bana ne olur bir şeyler yaz. Çok moral oluyor" ifadelerinin yer aldığı bir mesaj daha gönderiyor. S.G.'nin yanıtı ise, "Allah kolaylaştıracak inşallah" oluyor.

Bir diğer mesajlaşmada ise, Erzan S.G.'ye "Ablam belim kırıldı, nefes alamıyorum artık. Bitsin bu çilem ne olur" diyor. Bu mesaj da şubat ayında, yani Erzan'ın yüksek kar vaadiyle topladığı paraların geri ödemelerini yapamamaya başladığı dönemde gönderiliyor.

S.G: SEÇİL ÇOK İYİ NİYETLİ, TERTEMİZ BİR KIZDI

Gazete Duvar, Erzan ile mesajlaşmaları rapora giren S.G.'ye ulaştı. Adana'da yaşadığını ve 66 yaşında olduğunu belirten S.G. Erzan ile dava dosyasında müşteki listesinde yer alan ve Fatih Terim'in yıllarca yardımcılığını yapan Müfit Erkasap'ın eşi olan Nur Erkasap aracılığıyla İstanbul'da tanıştığını belirtti.

Manevi kızının İstanbul'daki evini ziyareti sırasında bir cenazede Erzan'la tanıştığını belirten S.G., "Çok iyi niyetli, tertemiz bir kızdı. Zaman zaman benden dua istiyordu" dedi. Kendisinin bir cemaat üyesi ya da hoca olmadığını belirten S.G., "Ben ihtiyacı olanlara Allah rızası için Kur'an okuyorum" dedi. S.G., Denizbank'a kredi başvurusu yaptığını ancak bu başvurunun kabul edilmediğini belirterek, "Seçil Hanım bana kredi işini halledeceğini söyledi. O nedenle 'Sana 60 bin lira göndereceğim' dedi" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar