Hep çöpe atıyoruz ama aslında binbir derde deva! Karpuz çekirdeğinin faydaları neler? Karpuz çekirdeği yenir mi, sağlıklı mı?

Hep çöpe atıyoruz ama aslında binbir derde deva! Karpuz çekirdeğinin faydaları neler? Karpuz çekirdeği yenir mi, sağlıklı mı?
Yaz mevsiminin sevilen besini olan karpuz, lezzeti dışında sağladığı faydalarla da dikkat çekiyor. Ancak karpuzun çok bilinmeyen bir özelliği daha bulunuyor. Sürekli tükettiğimiz karpuzun çöpe attığımız çekirdekleri bakın aslında ne işe yarıyor...

Yaz aylarının sevilen besinlerinden karpuz, kabuğu ve içeriğinde bulunan lif sayesinde zengin bir kaynak olarak bilinmekte. Karpuzun içerisinde yer alan lif, sindirim sistemi sağlığı için önemli bir besindir ve ayrıca kabızlık gibi sindirim sorunlarının giderilmesine de önemli oranda destek olmaktadır. Karpuzun faydaları kadar çekirdeğinin de büyük faydaları olduğu uzmanlar tarafından söylenmekte.

KARPUZ ÇEKİRDEĞİNİN FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR!

Karpuz ve karpuz çekirdeği, içerdiği liflerle bağırsak hareketlerini artırarak ve dışkının kolaylıkla atılmasını sağlayarak kabızlık semptomlarını hafifletmeye yardımcı olabilmekte.


Protein, demir, çinko açısından zengin olan karpuz çekirdekleri magnezyum ve B vitamini gibi besin maddeleri açısından da oldukça zengindir. Çinko, magnezyum ve demir minerallerinin sağlıklı bağışıklık sistemi, enerji üretimi, kemik sağlığı ile hücre yenilenmesi için büyük önem taşıdığı biliniyor.

TOKLUK HİSSİ SAĞLIYOR


Ayrıca lif içeriği ile sindirimi düzenleyen karpuz çekirdeği, tokluk hissi de sağlıyor. Bu sayede kilo almanın önüne geçiyor.

Bunun yanı sıra karpuz çekirdekleri, vücudun oksidatif stresle mücadele etmesini sağlıyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar