HDP Selahattin Demirtaş'ın neden aday yapılmadığını açıkladı

HDP Selahattin Demirtaş'ın neden aday yapılmadığını açıkladı
Aktif politikayı bıraktığını açıklayan HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın neden Cumhurbaşkanı yapılmadığı belli oldu.

Selahattin Demirtaş'ın dün yaptığı açıklamada , "Eleştirilerden yararlanmaya çalışacağım. Mücadeleyi cezaevinden her yoldaşım gibi dirençle sürdürürken, aktif politikayı bu aşamada bırakıyorum" diyerek partisini eleştirmişti.

Selahattin Demirtaş bugün yayımlanan röportajında ise, "Genel Merkezimize, Cumhurbaşkanı adayı olmaya hazır olduğumu ve seçimi ikinci tura bırakıp o aşamada demokratik hamlelerle daha fazla katkı sunabileceğimizi belirttim. Bu önerim, herhangi bir gerekçe sunulmadan reddedildi" dedi.

HDP'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Demirtaş'ın eleştirilerine yönelik HDP Sözcüsü Ebru Günay açıklamalarda bulundu.

Günay'ın açıklaması şöyle:

"Biz bu süreci örerken de hem Emek ve Özgürlük İttifakı ile yaptığımız tartışmalarda hem de kendi bileşenlerimizle yaptığımız tartışmalarda şunu ifade ettik; deprem süreciyle birlikte bizim için Türkiye siyasetinde yeni bir süreç başlamıştır ve tartışmalarımızı bu çerçevede yeniden gözden geçirerek bir siyasi tavır ve tutum ortaya koyduk.

Dolayısıyla bu konuda kendisinin (Demirtaş) cumhurbaşkanlığı adaylığı, kendisinin hukuki durumu nedeniyle ilgili kurullarımızda değerlendirilmedi. Kendisiyle bu konuda yapılan istişarelerde de kendisinin bir kadın cumhurbaşkanı adayı ile yola devam edilmesi önerisi vardı."

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar