Bakanlık harekete geçti! Ayçiçek yağı fiyatını düşürecek hamle

Bakanlık harekete geçti! Ayçiçek yağı fiyatını düşürecek hamle
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamalarının ardından 60 TL'den satılan 5 litre ayçiçek yağı peş peşe gelen zamların ardından ayçiçek yağının litresi 40 TL'yi bulan ayçiçek yağı, şeker ve un için Hazine ve Maliye Bakanlığı harekete geçti.

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ! AYÇİÇEK YAĞI FİYATINI DÜŞÜRECEK HAMLE

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Enflasyonla Mücadele Timlerinin denetimlere devam edeceğini söylemişti. Bakanlık bugün ayçiçek yağı, şeker ve un için harekete geçti.

Milli Gazetesi''nde yer alan habere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı''ndan yapılan açıklamaya göre, denetim planları doğrultusunda faaliyet alanları ile ciro büyüklükleri dikkate alınarak risk analiz sistemleri sonuçlarına göre belirlenen gıda, otomotiv, yağ, gübre, şeker, inşaat malzemeleri, tütün ürünleri, sıvı yakıt, demir-çelik, tahıl, kahve ve canlı kümes hayvanları toptan ticareti gibi 30’a yakın sektörde faaliyet gösteren mükelleflerin ilgili adreslerinde saha denetimi yapıldı. Açıklamaya göre, temel ihtiyaç ürünlerinde KDV oran indirimleri başta olmak üzere vatandaşların alım güçlerini artırmak adına alınan kararların etkinliğini azaltacak yönde uygulamalar yapan firmalar tespit edilerek, vergi kayıp kaçağının önüne geçmek amacıyla denetimler artırıldı. Gıda sektörüne yönelik denetimlerde, tedarik zincirleri dikkate alınarak ürünlerde üretim yerinden nihai tüketicilere ulaşma aşamasına kadar arz–talep dengesiyle uyuşmayacak şekilde spekülatif fiyat artışının olup olmadığına özellikle bakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar