Hatay'daki Suriyelilerle ilgili Lütfü Savaş'tan korkutan açıklama: 'Şehri kaybedebiliriz'

Hatay'daki Suriyelilerle ilgili Lütfü Savaş'tan korkutan açıklama: 'Şehri kaybedebiliriz'
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş'tan kentle ilgili korkutan bir açıklama geldi. Savaş, “Hataylılarla Suriye’den gelen insanlar arasında eşitlik var ya da bir adım Suriyeliler önde.” diyerek "Serhat şehrini kaybederiz.” uyarısında bulundu.

6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin büyük yıkıma uğrattığı Hatay’dan çok sayıda vatandaşın göç etmesi sonucunda kentte kalan Suriyeliler ile Hataylıların oranı gündeme gelmeye başladı.

Sözcü’den Saygı Öztük’e açıklamalarda bulunan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin “yeni yüzyılda, 100 il, 1000 ilçe” çıkışıyla 19 ilçenin il yapılması projesine karşı çıkarak şunları söyledi:

“Sayın Devlet Bahçeli’nin açıklamasında büyük bir handikap var. Fransız işgalinde bizim demografik yapımızı, bize karşı kullanan bir yapı vardı. Biz büyük bir deprem yaşadık. 500-550 bin civarında vatandaşımız Hatay’dan başka illerde yaşar hale geldi. Yüzde 90’ı Hatay’ın ova kısmında olmak üzere yaklaşık 550 bin civarında Suriye’den gelen göçmen var. Şu andaki demografik yapıya baktığınız zaman Hataylılarla Suriye’den gelen insanlar arasında eşitlik var ya da bir adım Suriyeliler önde” dedi.

"20 YILLIK MÜCADELEYLE KAZANDIĞIMIZ ŞEHRİ KAYBEDERİZ"

Hatay’ın gelirinin yüzde 80’i İskenderun, Payas ve Dörtyol’daki fabrikalardan sağlandığını; ilin ova kısmının gelirinin azaldığını belirten Savaş, “Doğu Akdeniz’de bulunan karbon yakıtları Hatay’dan geçmek zorunda” çağrısında bulundu.

Savaş, “Ben farkındayım ve siyasilerin, kurum ve kuruluşların da farkında olması lazım. Eğer biz geçmiş tarihimizi, bölgemizin jeostratejik, jeopolitik önemini ve oradaki demografik yapıyı, ekonomik şartları iyi planlayamazsak o zayıf bizi gelir vurur. Biz 20 yıllık mücadele sonunda tekrar ele geçirmiş olduğumuz o serhat şehrini kaybederiz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Öne Çıkanlar