Hatay'da son bir haftada 3 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi

Hatay'da son bir haftada 3 sağlık çalışanı yaşamını yitirdi
Korona virüs vakalarında yaşanan artış, sağlık çalışanlarının da vefat sayısını arttırdı. Son bir ayda korona virüs vakalarında yüzde 100 artış yaşanan Hatay’da, bir haftada 3 sağlık çalışanı hayatını kaybetti.

O kent alarm veriyor! 3 sağlık çalışanı daha...

Gazete Duvar'dan Burcu Özkaya Günaydın'ın haberine göre; korona virüs vakalarının en çok artış yaşandığı yerlerden olan Hatay’da, sağlık sektöründe çalışanlar arasında ilk vefatlar yaşandı. Merkez ilçesinde bulunan Hatay İl Sağlık Müdürlüğü'nde idari personel olarak görev yapan Ferdane Bilgin, Hatay Devlet Hastanesi korona bölümünde görev yapan Ömer Söker ve özel bir hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan Hüseyin Sarp Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi.

EVDE KARANTİNAYA ALINDI

İki çocuk annesi Ferdan Bilgin, 3 gün önce korona virüsü testi pozitif çıkınca evde kendini karantinaya aldı. Bilgin, dün kalp krizi geçirerek vefat etti. Bilgin’in vefat haberinin geldiği sıralarda Hatay Devlet Hastanesi’nde çalışan 41 yaşındaki acil servis görevlisi ve bir çocuk babası Ömer Söker’in korona virüse yakalanarak vefat ettiği haberi geldi.

TABİP ODASI BAŞKANI DA KARANTİNADA 

Bilgin ve Söker’in vefat eden ilk sağlık çalışanları olduğu düşünülürken, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Hatay Tabip Odası Başkanı Sadık Nazik, ilk sağlık çalışanı vefatının bir hafta önce gerçekleştiğini, özel bir hastanede temizlik görevlisi olan Hüseyin Sarp Covid-19'dan vefat ettiğini belirtti.

Hatay’da son bir ayda vakalarda yüzde 100 artış yaşandı. Yetkili kurumlar net rakam veremese de, özel hastaneler dahil olmak üzere kentteki hiçbir hastanede boş yer bulunmuyor. Genel durum değerlendirmesi için ulaştığımız Hatay Tabip Odası Başkanı Sadık Nazik’in de korona virüse yakalandığını ve karantinada olduğunu öğreniyoruz. Nazik son derece halsiz olmasına rağmen duruma dair kısa bir açıklama yaptı:

“Benim de korona virüsü testim pozitif çıktı. Karantinadayım şu an. Bana söylenen: Lütfen ağırlaşmayın, hastanede sizin için dahi yer yok. Gerisini siz düşünün.” Vaka sayılarına dair oranı hasta sistemine düşen sayılara bakarak öğrendiklerini söyleyen Nazik, “Sağlık çalışanları çok eksik. Var olanların da 112 ambulansları ve İl Sağlık Müdürlüğü araçları yetmiyor. Filyasyon ekipleri yetişemiyor. Devlet hastanesinde korona test kiti bozuktu. Testler Adana’ya gönderiliyor, sonuçlar 3-4 gün içinde geliyordu. Bu sürede vefatlar da oldu tabi. Ama hastane çalışanları buna da bir yöntem buldular. Tomografi çekip öyle anlıyorlardı pozitif mi negatif mi diye. Bu sefer de tomografide yığılma oluyor. Bir test için saatlerce bekliyor hastalar” şeklinde konuştu.

"YARIM YAMALAK YASAKLARLA OLACAK BİR DURUM DEĞİL"

Tek çarenin komple kapanmak olduğuna işaret eden Sadık Nazik: “Böyle yarım yamalak yasakla olacak bir durum değil. Vakalar çok fazla. Sağlık çalışanları da kendini koruyamıyor. Hatay’da ilk sağlık çalışanı vefatı geçtiğimiz hafta oldu. Özel hastanede, taşeron şirkette çalışan bir temizlik işçisi vefat etti. Bu hafta da biri Hatay Devlet Hastanesi Covid bölümünde, diğeri İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan bir personel. Sağlıkçılar ne kadar dikkat etse de kendilerini korumakta zorlanıyorlar. Tek çözüm komple kapanmak.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar