Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem! Yıkılan binalar var

Hatay'da 6.4 büyüklüğünde deprem! Yıkılan binalar var
Hatay'da 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremin 3 dakika ardından 5.8'lik bir artçı daha yaşanırken yüzeye yakın meydana gelen depremler nedeniyle yıkılan binaların olduğu rapor edildi.

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından artçı sarsıntıların sürdüğü bölgede 6.4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

AFAD, depremin merkez üssünü Hatay''ın Defne ilçesi olarak açıkladı. İlk paylaşımda derinlik 16.74 km olarak belirtilirken, sonradan paylaşılan raporlara 7.7 km olarak yansıtıldı. Depremin 7.7 km gibi yüzeye oldukça yakın bir derinlikte gerçekleşmesi 6.4 büyüklüğündeki sallantının şiddetini yukarı çekti.

3 DAKİKA SONRA 5.8 İLE SALLANDI

Acil ve Afet Durumu Yönetimi Başkanlığı (AFAD) ve Kandilli Rasathanesi, Hatay''da 6.4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurmasından dakikalar sonra 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha rapor edildi. 20.04''teki 6.4 büyüklüğündeki depremi 20.07''de 5.8 büyüklüğündeki artçı sallantı takip etti. 

Deprem bölgesinde yayın yapan Habertürk ekibi, deprem esnasında canlı yayında şiddetli bir sallantı yaşandığını aktarırken, bölgede bazı binaların yıkıldığı belirtildi. 






HATAY VALİSİ "BAZI İHBARLAR ALDIK"

Hatay Valisi Rahmi Doğan, AA muhabirine, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.


"AMBULANSLAR VIZIR VIZIR GEÇİYOR"

Depreme Habertürk canlı yayınında yakalanan gazeteci Mehmet Akif Ersoy, "Oldukça sert bir depremdi. Ayakta durmakta zorluk çektik. Biz sessizlikten bahsediyorduk. Çöken binalar var. Arama ve kurtarma ekipleri bazı binaların başında bekleniyordu. Vatandaşlar evlerinden dışarı fırladı, ambulanslar yeniden geçmeye başladı. Bu ambulanslar, yaralıların olduğuna işaret eden bir durum. Hafif ya da orta hasarlı bazı binaların yıkıldığı rapor ediliyor." sözleriyle bölgede yaşananları aktardı. 

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

Depremin ardından günlerce evine geçemeyen vatandaşlar, yeni yeni az hasarlı dairelerine yerleşirken, yaşanan 6.4 büyüklüğündeki sarsıntının ardından binlerce vatandaş sokaklara döküldü. 



"HASARLI BİNALARDAN UZAK DURULMALI"

Hatay merkezli depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay: "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

SURİYEDEN DE HİSSEDİLDİ

 Hatay''ın Defne ve Samandağ ilçelerinde meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremler Suriye''nin çeşitli bölgelerinde de hissedildi. Sahadaki AA muhabirlerinin aktardığı bilgiye göre, Suriye''de, Hatay merkezli depremlerin ardından halk sokaklara döküldü. Depremler, İdlib, Halep, Hama, Afrin, Azez, Cerablus, Bab ve Tel Abyad yerleşimleri başta olmak üzere ülke genelinde hissedildi.

Bazı binaların yıkıldığı ifade edildi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 20.04''te Defne ilçesinde 6,4, saat 20.07''de Samandağ ilçesinde 5,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

GSM OPERATÖRLERİ KİLİTLENDİ

6 Şubat''ta meydana gelen depremlerin ardından uzun süre hizmet veremeyen GSM operatörleri, depremden 14 gün geçmişken kesintisiz çalışmaya başlamıştı. Bölgeye getirilen ilave mobil baz istasyonlarına rağmen 20.04''te ve 20.07''de yaşanan 6.4 ve 5.8 büyüklüğündeki depremlerin ardından yeniden telefon hatları kilitlendi. 

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI "YOLLARI BOŞ BIRAKALIM"

Depremin ardından Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından yapılan uyarıda, kurtarma çalışmaları için yolların boş bırakılması rica edildi. Depremin ardından pek çok yeni binanın  yıkıldığına dair raporlar gelirken, ambulanslar yeniden enkazlara doğru hareket etmeye başladı. 


HALUK LEVENT "ÇOK BİNA GİTTİ ÇOK"

Deprem bölgesinde yardım faaliyetlerinde bulunan AHBAP derneğinin kurucusu Haluk Levent, depremin ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Offff çok bina gitti çok çok" ifadelerini kullandı.



SAMANDAĞ''DA 5 BİNA YIKILDI

Levent, depremler hakkında paylaşımlarına devam ederek "Şu ana kadar bana gelen haber 5 hasarlı bina yıkıldığı yönünde. Bu sadece Samandağ mevkinde. Burdan bilgilendireceğim daha sonra. Her yerde ambulans sesleri. Yaralıların Allah yardımcısı olsun" dedi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar