Mısır döviz krizini aşmak için sahil kasabasını BAE’ye sattı

Mısır döviz krizini aşmak için sahil kasabasını BAE’ye sattı
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin turistik kasabayı satması, muhalifler tarafından sert bir şekilde eleştiriliyor.

Mısır Ras El-Hekma bölgesinde gerçekleştireceği dev yatırım için Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile resmi bir anlaşma yaptığını açıkladı. Mısır Serbest Bölgeler Yönetimi Genel Müdürü Hüssam Heiba, yaptığı açıklamada, Ras El-Hekma'nın geliştirilmesi projesinin yaklaşık 22 milyar dolarlık bir yatırım gerektireceğini belirtti.

Euronews'in haberine göre Heiba, “CNBC Arabistan” kanalına verdiği demeçte, projenin geliştirilmesi için BAE'den bir konsorsiyumla iş birliği yapılmasına karar verildiğini ifade etti. Mısırlı yetkili, BAE konsorsiyumunun projenin finansmanından, geliştirmesinden ve yönetiminden sorumlu olacağını vurgulayarak, proje için tahmin edilen maliyetin 22 milyar doları aşabileceğini aktardı.

Yerel ortaklarla iş birliği yapılacak olan bu mega projenin, Ras El-Hekma bölgesini kapsayacak şekilde planlandığını belirten Heiba, projenin uygulanması sürecinde yerli ve yabancı firmaların da katkı sağlayacağını söyledi. Müzakerelerin tamamlandığını ve sözleşme imzalamaya hazırlandıklarını ifade eden Mısırlı yetkili, projenin bölgeye ekonomik ve altyapısal katkı sağlaması beklenen önemli bir adım olduğunu belirtti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar