Hasan Ali Toptaş'ın ödülü geri alınacak!

Hasan Ali Toptaş'ın ödülü geri alınacak!
Türk edebiyatı isimlerinden Hasan Ali Toptaş, kadına cinsel saldırı iddiasıyla gündeme gelmiş ve özür dilemişti. Bu iddiaların ardından Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Toptaş'a verilen Mersin Kenti Edebiyat Ödülü geri alınacak.

Hasan Ali Toptaş hakkında flaş karar!

Geçtiğimiz günlerde Hasan Ali Toptaş sayıda kadına cinsel saldırı ve tacizde bulunduğu iddiasıyla gündeme geldi. Suçlamaların ardından Toptaş, iddiaları kabul ederek özür dilemişti. Cumhuriyet’ten Abidin Yağmur’un haberine göre Edebiyat dünyasında geniş yankı bulan bu olay üzerine, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası tarafından verilen ve bu yıl Hasan Ali Toptaş’a giden Mersin Kenti Edebiyat Ödülü geri alındı.

"GÖRMEZDEN GELEMEYİZ"

Mersin Kenti Edebiyat Ödülü değerlendirme kurulu üyesi Celal Soycan,  Kurul olarak kendilerinin tavsiye kararı aldıklarını, resmi kararı ise Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın aldığını kaydeden Soycan, “Değerlendirme Kurulu’nun kararını MTSO yönetimine bildirdik. Onlar da resmi olarak karar alacaklar” dedi.

Soycan, “Bu son derece ağır bir durum. Değerlendirme Kurulu dünden beri konu üzerinde konuştuk ve ödülün geri alınması konusunda mutabık kaldık. Çünkü Hasan Ali Toptaş ile ilgili bu iddiaları yok sayamayız, hoş göremeyiz, görmezden gelemeyiz. İnsani, ahlaki, vicdani, edebi sorumluluğumuz gereği Toptaş’a verdiğimiz ödülü geri çekmeye karar verdik” dedi.

 

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar