Sözleri tepki çekmişti! Diyanet'ten Volkan Konak hakkında suç duyurusu

Sözleri tepki çekmişti! Diyanet'ten Volkan Konak hakkında suç duyurusu
Diyanet İşleri Başkanlığı, şarkıcı Volkan Konak hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Diyanet İşleri Başkanlığı, Başkan Ali Erbaş ve kuruma yönelik açıklaması nedeniyle şarkıcı Volkan Konak hakkında suç duyurusunda bulundu. Konak'ın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş'a yönelik sosyal medya üzerinden yaptığı eleştiriler nedeniyle hakkında soruşturma açıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan suç duyurusunda, Volkan Konak'ın sosyal medya hesabından paylaştığı metinle, İslam dininin inançları, ibadet ve ahlak esasları ile ilgili işleri yürütmekle görevli olan Diyanet İşleri Başkanlığı ve Başkan Ali Erbaş'ın kişilik haklarını ihlal ettiği ifade edildi.

volkan-konak-shte-cover.webp

Suç duyurusu metninde, Konak'ın paylaşımının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesinin 10. maddesi kapsamına uygun düşünce, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırları içerisinde kalmadığı belirtilerek, İslam dinine saldırı niteliğinde olduğu ve alenen hakaret içerdiği vurgulandı.

Volkan Konak'ın, yılbaşı kutlamalarının dini açıdan uygun görülmemesi üzerine Diyanet tarafından yapılan hutbeye tepki gösterdiği ve Başkan Ali Erbaş'a yönelik sert ifadelerle eleştirdiği olay, kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Konak'ın paylaşımı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın tepkisini çekerek hukuki bir sürecin başlamasına neden oldu. Konak'ın savunma ve yetkililerin açıklamalarıyla gelişmeye devam eden süreç, şarkıcının ifade özgürlüğü ve din özgürlüğü üzerinden tartışmaları da beraberinde getirdi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar