Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak ve yağış geliyor!

Meteoroloji uyardı: Kuvvetli sağanak ve yağış geliyor!
Meteoroloji tarafından cumartesi günü için sağanak ve fırtına uyarısı yapılmıştı. Hafta sonu plan yapan yuttaşlar pazar günü için hava durumunu araştırmaya başladı. İşte il il hava durumu...

Meteoroloji tarafından güncel hava durumu tahmin raporu yayımlandı. Rapora göre; Yurdumuz genelinin yer yer kuvvetli sağanak ve fırtına etkili olurken, Doğu bölgelerinin yüksek ve eğilimli kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunuyor. İşte il il hava durumu....

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı Akdeniz ile Mersin ve Adana çevreleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Malatya''nın kuzey ve batı çevreleri ve Tunceli''nin yağmur ve sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı Akdeniz ile Ege''nin güney ve doğu, İç Anadolu''nun batı ve kuzey, Batı Karadeniz''in iç, Orta Karadeniz''in iç-batı kesimlerinde yer yer kuvvetli, Antalya''nın kuzey ve doğusunda çok kuvvetli olması bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun eğimli ve yüksek kesimlerinde çığ tehlikesi riski bulunmaktadır.

YAĞMUR YAĞACAK MI?

Meteoroloji İstanbul için 12 Mart Pazar hava durumu raporlarını paylaştı. İstanbul’da hava pazar günü parçalı ve çok bulutlu, bölge genelinin kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli ve fırtına ( 50-70 km/saat, yer yer 70-90 km/saat ) şeklinde esmesi bekleniyor. Yağışların; bölge genelinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU 

Meteoroloji 5 günlük hava durumu raporunu da açıkladı. Rapora göre Türkiye''nin büyük bölümünde bugün ve yarın kuvvetli yağışlar etkili olacak. Yağışların pazartesi günü itibarıyla batı bölgeleri terk etmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar