Kolesterolü bitiriyor tansiyonu dengeliyor! Faydaları saymakla bitmiyor

Kolesterolü bitiriyor tansiyonu dengeliyor! Faydaları saymakla bitmiyor
Türkiye'nin özel bir köşesinde, yalnızca Düzce'nin Çilimli ilçesinde yetiştirilen siyah pirinç, Avrupa ve Uzak Doğu'nun gözde lezzeti haline geldi. Henüz ülkemizde tam olarak tanınmayan siyah pirincin sağlık yararları ise oldukça etkileyici. İşte siyah pirinçin besinin sağladığı faydalar...

Gıda dünyasının keşfedilmiş hazine değeri olan siyah pirinç, sadece sağlıklı olmakla kalmıyor, aynı zamanda benzersiz tadıyla da dikkat çekiyor. Japonlar gibi birçok kültür, sofralarından siyah pirinci eksik etmiyorlar. Özellikle kolesterol sorunu yaşayanlar için tavsiye edilen bu pirincin sağlık yararları uzmanlar tarafından vurgulanıyor.

siyah1.webp

Siyah pirinç, sadece Düzce'nin Çilimli ilçesinde üretiliyor. Geçen yıl 20 dönümlük araziye ekilen pirinçten 20 ton hasat alındı ve çiftçilere destek verilerek arazinin 400 dönüme çıkarılması hedefleniyor.

Siyah pirincin sağladığı faydalar ise şunlardır:

Kolesterol Düzeyini Dengeleme: Yüksek lif ve antioksidan içeriği sayesinde siyah pirinç, kolesterol seviyelerini dengeler. Bu da kalp sağlığını destekler ve kalp krizi riskini azaltır.

siyah2.webp

Kanser Riskini Azaltma: Siyah pirinç, içerdiği fitokimyasallar, antioksidanlar ve fenolik bileşenlerle vücuttaki kötü kanser hücreleriyle mücadele ederek kanser riskini azaltır.

Mutfaklara Renk Katma: Siyah pirinç, özel lezzetiyle mutfaklara farklılık ve renk katar. Hafif tadıyla birçok yemekte kullanılabilir; salatalardan, pilavlara, hatta tatlılara kadar geniş bir yelpazede kullanım imkanı sunar. Ayrıca vegan ve glütensiz diyetlere uygun bir alternatif besin.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar