Hafızayı uçuşa geçiriyor: İbni Sina'nın da önerdiği 4 şifalı baharat

Hafızayı uçuşa geçiriyor: İbni Sina'nın da önerdiği 4 şifalı baharat
Bu baharatları tüketmek hafızayı anında uçuşa geçiriyor. Düzenli olarak tüketildiğinde ise bir fil hafızasına sahip olabilirsiniz. İşte hafızayı güçlendiren baharatlar...

Hafıza güçlendirmek ve unutkanlığı önlemek için Prof. Dr. Canan Karatay ve İbni Sina tarafından önerilen baharatlar bulunuyor. Hafızayı güçlendirdiği bilimsel olarak da ispatlanan bu baharatlar arasında biberiye, zencefil, zerdeçal ve hardal yer alıyor.

Biberiye: Biberiye zihinsel olarak birçok konuya odaklanmanıza yardımcı olur. Aynı zamanda zihinsel ve bilişsel fonksiyonları destekler.

Zencefil: Sindirimi kolaylaştırarak hafızayı kuvvetlendirir. Aynı zamanda bulanık görmeye iyi gelir ve mide sağlığını destekler.

Zerdeçal: Ruh hastalıklarına iyi gelen zerdeçal, nöral hastalıklara şifa sağlar ve kusmayı engeller.

zerdecal.jpg

Hardal: Aç karnına tüketildiğinde zeka artışına katkı sağlar. Ayrıca suyu, kulak ve diş ağrılarına karşı kullanılır ve balgam oluşumunu önler.

Ceviz Suyu Kürü: Prof. Dr. Canan Karatay, hafızayı güçlendirmek ve tazelemek amacıyla ceviz suyunun önemine vurgu yapmaktadır. Ceviz suyu, ileri yaşlarda ortaya çıkabilecek unutkanlık ve Alzheimer gibi sorunların riskini azaltabilir. Beyin hücrelerini yenileyerek hafıza kapasitesini artırır ve adeta beyin belleğini güçlendirir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar