Gurbetçi Şaban filmi gerçek oldu: Almanya'dan yılda 50 milyon TL çocuk parası alıyor

Gurbetçi Şaban filmi gerçek oldu: Almanya'dan yılda 50 milyon TL çocuk parası alıyor
Almanya'da büyük bir şok yaşanıyor. Gurbetçi Şaban filmindeki senaryo gerçek oldu. Alman vatandaşı bir Nijeryalı adamın 24 çocuğu velayetine aldığı ve yılda 1,5 milyon Euro devlet yardımı aldığı ortaya çıktı.

Almanya'da son haftalarda gündemi meşgul eden konulardan biri, kağıt üzerinde 24 çocuğu bulunan ve birçoğunun annesini bile tanımayan 44 yaşındaki Nijeryalı Jonathan A. adlı bir Alman vatandaşı. Jonathan A.'nın soyağacı Afrika'nın farklı bölgelerine uzanıyor ve kendisi milyonluk arabalarla Afrika'da geziyor, lüks bir yaşam sürüyor ve ayda ortalama 120 bin Euro gelir elde ediyor.

Sahte baba olarak bilinen Jonathan A., kendisine "Mr. Cash Money" lakabını takmış ve sosyal medya üzerinden bu şekilde tanınıyor.

nijeryajpg-6wwizpyjyee2lwd4j9-wpa.jpg

ÖZ ÇOCUKLARI DEĞİL!

Nijeryalı adamın çocuklarının birkaçı hariç, kendisine ait olmayan Alman plakalı üstü açık arabalarla poz verdiği belirtiliyor. Ancak, yasal olarak velayetlerini aldığı çocuklar nedeniyle Alman devletinden önemli miktarda para alıyor. Sadece Aile Kasası tarafından ayda 22.500 Euro net ödeme alıyor. Bunun yanı sıra, Halk Parası (Bürgergeld), kira yardımı ve yan ödemeler, çocuk parası, yetiştirme parası ve diğer yardımlarla birlikte Dortmund'da yaşayan Nijeryalıya yılda 1,5 milyon Euro ödendiği belirlenmiş. Bu durum Almanya'da ciddi tartışmalara ve eleştirilere neden olmuştur.

gurbetci-saban2jpg-ss-k9ywul0oqcew4ga7x6w.jpg

ÇOCUK PARASI ALMAKLA KALMAYIP...

Suç çetelerini takip eden birim, Jonathan A. ile ilgili soruşturma başlatmış ancak Nijeryalı adamın evinde bulunamamıştır.

Jonathan A.'nın devlete verdiği zarar sadece çocuk parası ve yardımları almaktan ibaret değil. Çocuklar Alman bir baba tarafından velayete alındığı için, onların da aynı şekilde hakları doğmakta ve yardım almaktadırlar. Bu durum, dolandırıcılık ağının giderek büyümesine neden olmaktadır.

Yapılan soruşturmada, sadece bu ağ içinde bulunan 94 kişinin yardım aldığı belirlenmiştir. Bu durum, Almanya'da büyük bir endişe ve tepkiyle karşılanmaktadır.

gurbetci-sabanjpg-yntvnz-mhein-qzgykitqq.jpg

EN AZINDAN GURBETÇİ ŞABAN ÇALIŞIYORDU...

Sahte baba ve çocuklarının soy ağacı incelendiğinde, her bir koldun farklı yönlere gittiği tespit edildi. Krallar gibi bir yaşam sürdüğü ve işte çalışmadığı belirlenen Nijeryalı adamın, Dortmund'da lüks bir yaşam sürdüğü ortaya çıktı. Bu durum, yıllar önce Almanya'da çekilen "Gurbetçi Şaban" filmindeki karaktere benzerlik gösteriyor.

Filmde başrolü oynayan Kemal Sunal, Türkiye'den soyadı Yıldız olan çocukları toplayarak Şaban Yıldız adına evlat ediniyordu. Bu şekilde milyoner olan Şaban Yıldız'ın tek farkı ise çalışkanlığıydı ve bu sayede zengin olup bir Alman şirketini devralmasıydı. Bu benzerlik, Nijeryalı adamın sahte baba olarak kendini göstermesi ve çocukların velayetini almasıyla daha da dikkat çekiyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar