Güney Kore'de bir milletvekili sokakta saldırıya uğradı!

Güney Kore'de bir milletvekili sokakta saldırıya uğradı!
Güney Kore'de iktidardaki Halkın Gücü Partisi milletvekili Bae Hyun-jin, sokakta bir kişinin saldırısına maruz kaldı. Milletvekilinin başına taşla vurulması sonucu yaralanan Bae Hyun-jin, hastaneye kaldırıldı.

Güney Kore'de bir siyasetçi daha saldırıya uğradı. Başkent Seul’deki Gangnam bölgesinde, henüz kimliği belirlenemeyen bir kişi, iktidardaki Halkın Gücü Partisi milletvekili Bae Hyun-jin’e saldırdı. Bae'nin ekibi tarafından yapılan açıklamaya göre, şahıs saldırıdan önce milletvekiline yaklaşarak "Sen milletvekili Bae Hyun-jin misin?" diye sordu ve kafasının arkasına yumruk büyüklüğünde bir taşla vurdu.

Saldırı sonucu başından kanlar akan milletvekili hastaneye kaldırıldı ve saldırgan olay yerinde gözaltına alındı. Bae’nin bilincinin yerinde olduğu ve hayati tehlikesinin olmadığı belirtildi.

Saldırganın polise verdiği ifadesinde 15 yaşında olduğunu söylediği aktarılırken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

aw127795-01.jpg

Parti Sözcüsü Jung Hee-yong, yaptığı açıklamada saldırıdan dolayı üzgün olduğunu ifade ederek, "Suçlu hakkında kapsamlı bir soruşturma başlatılmasını talep ediyoruz" dedi.

BIÇAKLI SALDIRIYA UĞRAMIŞTI...

Ana muhalefetteki Demokratik Parti'nin lideri Lee Jae-myung, 2 Ocak'ta Busan kentine gerçekleştirdiği ziyaret sırasında gazetecilerin sorularını cevapladığı esnada boynundan bıçaklandı. Lee'nin başkan olmasını engellemek amacıyla saldırıyı gerçekleştirdiğini iddia eden 67 yaşındaki şahıs, mahkeme kararıyla tutuklandı. Lee, 10 Ocak’ta ameliyat olduğu Seul Ulusal Üniversite Hastanesi'nden taburcu edildi.

Saldırıya uğradığı olayla ilgili açıklama yapan Lee, "Hiçbir siyasi terör eylemi hafife alınmamalı. Bu tür olaylara kapsamlı ve kararlı bir şekilde yanıt verilmelidir" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar