Güneş tutulması depremi tetikler mi Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan kritik açıklama

Güneş tutulması depremi tetikler mi Prof. Dr. Şükrü Ersoy’dan kritik açıklama
Dünya genelinde yakından takip edilen Güneş tutulmasının ardından “Bu tutulma depremi tetikler mi?” sorusu gündem oldu.

Türkiye'de gözlemlenmese de merakla beklenen Güneş tutulması gerçekleşti. Onlarca kişi bu ana tanıklık etmek için sıraya girdi. Tutulmaların ardından sismik enerjinin arttığı ve depremlerin meydana geldiği iddialarının ardından gözler deprem riskine çevrildi.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN, BAŞLADI MI? Tam Güneş Tutulması saat kaçta başlayacak, canlı olarak izlenebilecek mi? Türkiye'den çıplak gözle izlenebilecek mi?

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, konuya ilişkin bir açıklama yaparak Güneş tutulmasının Türkiye'de etkisinin olmadığını vurguladı.

Ersoy tutulmanın Meksika-Kanada arasındaki bir bölgede yaşandığını belirterek, Türkiye'yi ilgilendirmediğini ifade etti.

3

Geçmişte yaşanan bazı depremlerin ardından Güneş tutulmasıyla ilgili söylentilerin ortaya atıldığını hatırlatan Ersoy bu söylentilerin bilimsel dayanağı olmadığını belirterek, yapılan çalışmalarda ciddi bir bağlantı bulunamadığını dile getirdi.

Tam Güneş Tutulması Nasıl İzlenir? [Canlı Yayın] - Webtekno

Tarih boyunca tutulmaların genellikle kötüye yorulduğunu ancak bilim dışı ve bilimsel olmayan söylentilerin olduğunu ifade eden Ersoy, Güneş tutulmalarının genellikle iyiye işaret etmediğini söyledi. Bununla birlikte Ay'ın Dünya üzerindeki çekim etkisinin olduğunu ve bu durumun günlük yaşantımızda gelgitlere neden olduğunu da vurguladı.

Deprem Sonrasında Yeşil ve Adil bir Yaşam Nasıl Kurulabilir? - İklim Haber

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar